Javni poziv za uključivanje djece u program predškole

Javni poziv za uključivanje djece u program predškole

4.10.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i Državnog pedagoškog standarda Grad Labin i Općine Kršan, Raša i Sveta Nedelja upućuju dana 2. listopada 2015. godine Javni poziv za uključivanje djece u program predškole.

 

Program predškole je od 31. kolovoza 2014. godine postao obvezan za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu. Ovaj poziv odnosi se na roditelje/skrbnike čija djeca nisu polaznici dječjeg vrtića, a iduće će školske godine krenuti u prvi razred osnovne škole (djeca koja su rođena od 1. travnja 2009. godine do 31. ožujka 2010. godine). Sa djecom navedene dobi koji su već polaznici vrtića sadržaj programa predškole provodi se u sklopu redovitog programa.  U program predškole mogu se upisati djeca s teškoćama u razvoju, kao i djeca pripadnici romske manjine dvije godine prije polaska u osnovnu školu.

 

Radi prikupljanja podataka o djeci obveznicima predškole, molimo roditelje/skrbnike da se, ovisno o prebivalištu, osobno jave u Grad Labin ili Općine Kršan, Raša i Sveta Nedelja ili na brojeve telefona:

 

-        GRAD LABIN – Loreta Blašković – 866 841

-        OPĆINA KRŠAN – Glorija Fable – 378 221

-        OPĆINA RAŠA – Kristina Tenčić Bolterstein – 880 820

-        OPĆINA SVETA NEDELJA – Munirka Podobnik – 865 631

 

Podaci o djeci prikupljaju se u periodu od 05. listopada do 14. listopada 2015. godine.

 

 

predškola odgoj upisi djeca obrazovanje