Javni poziv za poduzetnike i obrtnike: Dualni model stipendiranja dostupan i u 2022. godini

Javni poziv za poduzetnike i obrtnike: Dualni model stipendiranja dostupan i u 2022. godini

15.2.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prvotno objavljen u rujnu prošle godine, dualni model stipendiranja, inače prvi takve vrste u Hrvatskoj, dostupan je i u tekućoj godini s malim izmjenama. Za razliku od prošlogodišnjeg javnog poziva koji se odnosio na školsku godinu 2021/2022, ovogodišnji javni poziv traje duže, to jest odnosi se na cijelu proračunsku 2022. godinu. Novost u dualnom modelu stipendiranja za ostvarivanje prava na bespovratne potpore očituje se i u zadovoljavanju jednog od dva sljedeća uvjeta:

- Prvi uvjet je da učenici i/ili studenti moraju u vrijeme podnošenja zahtjeva i za vrijeme trajanja stipendiranja imati prebivalište na području Grada Labina te da trgovačko društvo ili obrt moraju imati sjedište (obrtnici prebivalište) na području Istarske županije. Izuzetak su poduzeća koja na području Istarske županije imaju svoje ogranke, postrojenja, poslovnice i sl.
- Drugi uvjet je da trgovačko društvo ili obrt moraju imati sjedište (obrtnici prebivalište) na području Grada Labina, što se dokazuje ovjerenom preslikom ili elektronskim ispisom iz sudskog registra, odnosno preslikom važeće osobne iskaznice obrtnika.

Ovaj javni poziv za poduzetnike i obrtnike otvoren je do iskorištenja sredstava, a Grad Labin sudjeluje u stipendiranju kao partner te poduzetnicima i obrtnicima pokriva do 50% ukupnog iznosa stipendija.

O samom se natječaju zainteresirani gospodarstvenici mogu informirati u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina na broj telefona 052/866-817 ili na e-mail patricija.terkovic@labin.hrstudiranje financiranje obrtnici stipendije stipendiranje javni poziv