Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora

12.5.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Istarska županija je 5. travnja na svojim internetskim stranicama objavila javni poziv za obrtnike, male i srednje poduzetnike za dodjelu bespovratnih potpora. Obrtnici, mali i srednji poduzetnici bespovratne potpore mogu ostvariti temeljem triju programa:  

 

"Potpora istarskom obrtništvu" za 2011. godinu

"Internacionalizacija malog i srednjeg poduzetništva" za 2011. godinu

"Komercijalizacija inovacija"  za 2011. godinu  

 

U cilju otvaranja novih radnih mjesta Istarska županija raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti prvenstveno mladim ljudima za prvo otvaranje proizvodnih i izvozno orijentiranih obrta sukladno Programu "Potpora istarskom obrtništvu" za 2011. godinu.   

 

Za jačanje međunarodne konkurentnosti Istarska županija raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti subjektima malog i srednjeg gospodarstva s područja Istarske županije koji su usmjereni ka internacionalizaciji poslovanja sukladno programu "Internacionalizacija malog i srednjeg poduzetništva" za 2011. godinu    

 

Kako bi se povećala konkurentnost malog gospodarstva na domaćem i međunarodnom tržištu Istarska županija raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti sukladno Programu "Komercijalizacija inovacija" za 2011. godinu. Potpore su namijenjene inovatorima i subjektima malog gospodarstva za razvoj inovacija, inovativnih proizvoda i usluga, te komercijalizaciju inovacija, a radi postizanja više kvalitete postojećih i izlazak na tržište novih proizvoda i usluga.   

 

Ukupna sredstva na raspolaganju obrtnicima te malim i srednjim gospodarstvenicima iznose 570 tisuća kuna, maksimalni iznos pojedinačne potpore iznosi do 10.000 kuna.

 

Kompletan tekst javnog poziva, Programa te propisani obrasci dostupni su na službenoj stranici Istarske županije u rubrici Natječaji ili se mogu osobno preuzeti u pisarnici Istarske županije u Puli, Riva 8.

 

Zahtjevi za potporu podnose se isključivo na propisanom obrascu, s traženom dokumentacijom, na adresu:  Istarska županija,Upravni odjel za gospodarstvo, 52100 Pula, Flanatička 29, s naznakom pripadnog Programa poštom ili se predaju osobno u pisarnicu Istarske županije, Riva 8, 52 100 Pula. Radno vrijeme prijemnog ureda Pisarnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09.00 do 12.00 sati te utorkom i četvrtkom od 12.00 do 14.30 sati.

 

Zahtjevi se mogu predati i osobno u prostore Obrtničke komore Istarske županije, Mletačka 12/I, Pula. Nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati. Rok za predaju zahtjeva je do 30. listopada odnosno do iskorištenja sredstava.

gospodarstvo financiranje sredtsva obrt poduzetništvo