Javna rasprava o budućoj namjeni rudarskog kupatila

Javna rasprava o budućoj namjeni rudarskog kupatila

15.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U srijedu, 17. travnja s početkom u 12:00 sati u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održat će se javna rasprava o budućoj namjeni rudarskog kupatila.

Naime, u sklopu projekta „Društveno – kulturni centar Lamparna“ koji se provodi u okviru natječaja „Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi“ Grad Labin kao jednu od programskih aktivnosti provodi održavanje ukupno 4 Javne rasprave na temu namjene velikog rudarskog kupatila. Ove srijede održava se prva od ukupno 4 rasprave koje će se provesti za vrijeme trajanja projekta, odnosno do studenog 2020. godine.

O projektu:

Projekt “Društveno – kulturni centar Lamparna”

Osnovna svrha projekta je izraditi sudionički model upravljanja i testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti – programe Društveno-kulturnog centra Lamparna u Labinu. U sudionički model upravljanja Lamparnom biti će uključeni svi partneri i sudionici projekta koji bi u budućnosti koristili prostor za vlastite aktivnosti. Ciljevi projekta su: 1) Jačanje kapaciteta dionika uključenih u procese sudioničkog upravljanja u kulturi kako bi se uspostavio sudionički model upravljanja i programiranja Društveno-kulturnog centra Lamparna, kojim bi se unaprijedio pristup lokalne zajednice kulturnim i umjetničkim sadržajima; 2) Promicanje i zagovaranje civilno-javnog partnerstva i sudioničkog upravljanja u kulturi među širom javnošću kako bi se povećala uključenost građana u procese donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

Očekivani rezultati: 1) Pretvorba KuC-a LAMPARNA iz alternativnog u društveno- kulturni centar za sve građane Labinštine i Istre temeljen na sudioničkom upravljanju i programiranju, čime će se unaprijediti pristup lokalne zajednice kulturnim i umjetničkim sadržajima; 2) 26 organizacija civilnog društva i 34 pojedinca iz cijele Istre osnažiti će svoje kapacitete u području sudioničkog upravljanja u kulturi; 3) Tokom dvije godine biti će provedeno ukupno 45 projekata koji sadrže aktivnosti podizanja javne svijesti o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi.

dkc lamparna lamparna rudarsko kupatilo kuc lamparna