JANICA KOSTELIĆ svečano otvorila jubilarnu 10. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine!

JANICA KOSTELIĆ svečano otvorila jubilarnu 10. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine!

26.10.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Odigrani turniri u rukometu za djevojke i dječake - spektakularno finale između Vlačića i Potpićna, „crveni" zlatni nakon dvije pobjede sedmercima!

 

Državna tajnica za sport i najbolja hrvatska sportašica svih vremena  Janica Kostelić, danas je, u novootvorenoj velikoj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta", svečano otvorila jubilarnu 10. Olimpijada OŠ Labinštine poručivši djeci da uživaju u sportu i budu neopterećeni rezultatima. Mnoštvo djece, ali i oni stariji, poželjeli su autogram ili fotku sa Janicom, a ona je bez problema svima ispunila želju, pokazavši da je  jedna sasvim normalna i pristupačna osoba, bez obzira na funkciju i slavu koju nosi.

 

Popraćeni navijanjem sa tribina, u svečanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 učenika iz 6 osnovnih škola. Sportaše je nastupom popratila plesna skupina „Cool Step". Prije početka natjecanja uručene su Zahvalnice svim pokroviteljima, sponzorima i donatorima koji podržavaju ovu manifestaciju tijekom ovih 10 godina.

Prisutnima su se, osim Janice Kostelić, obratili i Gradonačelnik Valter Glavičić, Predsjednik Sportske zajednice Đanluka Miletić i predstavnik HOO-a Siniša Krajač.

 

Prvog dana održali su se turniri u rukometu za djevojke i dječake.

U ženskoj konkurenciji igrale su 3 škole, a najbolja je bila OŠ Ivo Lola Ribar pobijedivši Matija Vlačić sa 9:6 i Vladimir Nazor sa 10:4. Potpićanke i Vlačićke su odigrale 7:7, tako da su cure iz Vlačića osvojile srebro zbog bolje gol razlike.

U konkurenciji dječaka bilo je jako napeto. Najprije su u skupini Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić odigrali neriješeno te su se morali izvoditi sedmerci za prolaz u finale (u skupini je bilo dvije škole). U ruletu su uspješniji bili dečki iz Vlačića sa ukupnih 11:10.

U drugoj skupini Potpićanci su nadmoćno osvojili prvo mjesto, drugi su bili dečki iz Raše, a treći iz Čepića.

Za broncu je „Ivo Lola Ribar" pobijedila Rašu, a napeto finale odigrano je između Vlačića i Potpićanaca. Cijelu utakmicu bio je egal, nitko nije vodio više od 1 razlike u nijednom trenutku, te su se na kraju ponovo izvodili sedmerci. Nakon čak 7 serija, bolji su bili Labinjani slavivši na kraju 17:16. Koliko djeci znači ova Olimpijada moglo se očitati na kraju u veselju jednih i suzama drugih.

 

Sutra se Olimpijada nastavlja natjecanjem u atletici za mlađe razrede na Gradskom stadionu.

olimpijada dječjih vrtića labinštine sport janica kostelić sc franko mileta