Izvršni odbor Sportske zajednice održao sjednicu zbog pojave koronavirusa u sportskim klubovima

Izvršni odbor Sportske zajednice održao sjednicu zbog pojave koronavirusa u sportskim klubovima

27.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Labina održao je sjednicu povodom nekoliko slučajeva korone u sportskim klubovima, te tim povodom daje priopćenje.


Kao što je već poznato, nekoliko labinskih sportaša je pozitivno na Covid-19. Nisu to značajni brojevi već pojedinačni slučajevi, ali su dovoljni da nam budu još jedno upozorenje i da maksimalno ozbiljno shvatimo situaciju ukoliko želimo nastaviti s redovnim odvijanjem sportskih aktivnosti.


U prvom redu htjeli bi naglasiti da virus nije došao iz sportskih klubova, nego je na žalost ušao u njih izvana. S obzirom da se u Labinu veliki broj djece i mladih bavi sportom, bilo je za očekivati da će do ovakve situacije doći.


Mišljenja smo i stava da uz maksimalno poštivanje postavljenih mjera i ograničenja, možemo prebroditi ovu situaciju i omogućiti sportašima da i dalje budu aktivni. Naime, poznato je da bavljenje sportom i fizička aktivnost općenito, jako dobro djeluju na psihofizički razvoj djece što je izrazito važno u okolnostima u kojima se trenutno nalazimo.


Svjesni smo da možda već zvuči kao floskula, ali u današnje vrijeme kad su djeca sve manje aktivna i zaokupljena drugim interesima, bilo bi pogubno zabraniti im bavljenje sportom na duže vrijeme, te bi to imalo dalekosežne posljedice na njihov psihofizički razvoj.


Još jednom želimo naglasiti da maksimalno ozbiljno shvaćamo situaciju, tako da su klubovima postavljena jasna pravila ponašanja i doneseni protokoli korištenja sportskih objekata koje smo i dodatno postrožili. Situacija će se i dalje pratiti, te ćemo biti spremni reagirati na pravi način ako okolnosti to budu zahtijevale. Naravno da smo,  kao odgovorna zajednica, spremni i na strože mjere i teške odluke, ali isto tako ćemo poduzeti sve da do toga ne dođe.


Do tada, apeliramo na sve klubove, sve sportaše, a i ostale građane da budu odgovorni, poštuju pravila i naprave sve kako bi se moglo nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, kako u sportu, tako i u ostalim sferama života`, poručuju iz Sportske zajednice Grada Labina.

sportska zajednica grada labina sportska zajednica covid 19 korona korona virus