Izvještaj s prve mobilnosti Erasmus+ projekta „Virtual Education Center“ iz Grčke

Izvještaj s prve mobilnosti Erasmus+ projekta „Virtual Education Center“ iz Grčke

7.12.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nastavnice iz Srednje škole Mate Blažine Labin, Gabriela Dundara, Ljiljana Štingl, Olivera Tadić i Majda Milevoj Klapčić, sudjelovale su na prvoj mobilnosti u sklopu dvogodišnjeg međunarodnog projekta „Virtual Education Center“ od 22. do 26. studenoga 2021. godine u školi DES Primary private Company u Attici u Grčkoj. Školska je koordinatorica projekta nastavnica Amneris Ružić Fornažar, a partnerske škole dolaze iz Velike Britanije, Turske, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Riječ je o obrazovnom projektu osmišljenom kako bi učenje postalo učinkovitije, obrazovno okruženje zanimljivije, a obrazovni sadržaji zabavniji. Susret je to obrazovanja sa stvarnim životom, odnosno spoj tehnologije i obrazovanja. Kako se tehnologija poboljšava, škole trebaju inovativne nastavne alate. Tema prvog susreta bili su web 2.0 alati koji su nužni prilikom implementacije inovativnih oblika poučavanja. Stečena znanja nastavnice će prenijeti svojim školskim kolegama i kolegicama na edukativnim radionicama te će ih koristiti u nastavi kako bi osuvremenile obrazovno okruženje.

Osim rada u radionicama, domaćini su organizirali i obilazak Muzeja starogrčke tehnologije, Arheološkog muzeja, Akropole te Posejdonovog hrama u Ateni. Vrijednost ovakvih  projekata ne leži samo u usvojenim znanjima i vještinama, nego i u upoznavanju i uvažavanju kulturoloških razlika u duhu europskih vrijednosti.

srednja škola mate blažina erasmus grčka