Izmjene Zakona o trgovačkim društvima ili što web stanica društva mora sadržavati

Izmjene Zakona o trgovačkim društvima ili što web stanica društva mora sadržavati

30.1.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Izmjene Zakona o trgovačkim društvima u članku 21. donose neke nove obaveze koje se odnose na web stranice društava:

(citat)

(4) Na poslovnom papiru trgovca (pismima, računima i dr.) moraju se otisnuti njegova tvrtka, sjedište, sud kod kojega je upisan u sudski registar i broj pod kojim je to učinjeno, tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi i brojevi tih računa. Isto vrijedi i za sadržaj internetske stranice društva.

(5) Na poslovnom papiru i internetskoj stranici društva kapitala moraju se uz podatke iz stavka 4. ovoga članka navesti: 1. iznos temeljnoga kapitala društva s naznakom je li u cijelosti uplaćen, a ako nije, s naznakom koji dio toga kapitala nije uplaćen i 2. ukupan broj izdanih dionica, a izdaje li društvo dionice s nominalnim iznosom ti iznosi ako se radi o poslovnom papiru dioničkog društva, 3. prezimena i najmanje jedno ime članova uprave društva, a kod dioničkog društva članova uprave, odnosno izvršnih direktora i predsjednika nadzornog odnosno upravnog odbora.

(kraj citata)

Što je to internetska stranica društva? Ona koja je registrirana kao tvrtka.hr? Što ako tvrka ima više stranica? Big brother?

www.glavor.hr

obrt izmjene zakona o trgovačkim društvima web starnice tvrtke dionice dobro je znati korisno