Izložba vina Labinštine: Zlatne medalje Romeu Liculu i Borisu Viškoviću

Izložba vina Labinštine: Zlatne medalje Romeu Liculu i Borisu Viškoviću

3.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

SV. MARTIN - Udruga Agro Sveta Nedelja u suradnji s Općinom Sv. Nedelja i Istarskom županijom organizirala je u petak Izložbu vina Labinštine. U dvorištu i podrumima ladanjskog dvorca Lazzarini – Battila posjetitelji su mogli kušati 43 uzorka vina kojima se predstavilo 27 vinara. Komisija je najboljom među bijelim vinima ocijenila malvaziju Romea Licula, a dvije zlatne medalje dodijelila je i Borisu Viškoviću za malvazije, berba 2006. i 2007. U kategoriji crnih vina najkvalitetniji je bio teran Fredija Licula kojemu je pripala srebrna medalja, a ista odličja ponijeli su Mauricio Čekada za vranac i Florijan Radičanin za merlot i merlot barique.

Romeo Licul iz Nedešćine renomirani je vinar, pa ne čudi da mu je pripala zlatna medalja.
- Rado ću podijeliti svoje znanje s mladim vinarima. Nekada smo na Labinštini pili loše vino, a ubuduće moramo piti samo dobro i još bolje – poručuje on.
Boris Višković iz Kršana je prije dvije godine diplomirao enologiju, a ovo su mu prva zlatna odličja. Svoje ambicije nimalo ne krije.
- Imam oko dvije tisuće trsa, malvazije, terana, borgonje i refoška, ali da bih se upustio u posao flaširanja, potrebno mi je barem deset puta više. Namjeravam kupiti još zemlje, a volio bih i da mi Općina pomogne davanjem zemljišta u zakup, kaže on.
Izložba vina popraćena je štandovima s medom, lavandom i grnčarskim proizvodima. Gostima se nudila besplatna riba s roštilja, a zabavljao ih je Albona Band.

R. SELAN

 

Foto: Romeo Licul i Boris Višković

Izložba vina Labinština Romeo Licul Boris Višković Kršan Sv. Martin vino enologija Udruga Agro Sveta Nedjelja