Izložba “NAD(STVARNOST) ” Vanese Aničić u Klubu mladih

Izložba “NAD(STVARNOST) ” Vanese Aničić u Klubu mladih

23.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U petak 24.11.2017., u 20:00, u Klubu mladih „Klub 21“, otvara se izložba Vanese Aničić pod nazivom “NAD(STVARNOST)”Izložbeni prostor TOPLA VEZA, u KuC-u „Lamparna“ namijenjen predstavljanju neafirmiranih, mladih i nadolazećih umjetnika, kao i za sve one one koji misle da to jesu ili jednog dana to žele postati.

Kroz simbolične crteže, naizgled sasvim običnih portreta, umjetnica je utkala simboliku života, smrti te emotivnosti. Kroz metafore prikazuje prolaznost života te dubinu samog postojanja ali i blizinu smrti. Preispituje osjećaje ljubavi, straha, nade i mržnje, traži poveznicu između prirode i ljudskih misli, dajući i samoj prirodi antropomorfizirani oblik. Traži dublje značenje u svakome aspektu čovjekova života, suprotstavljajući ljudske likove sa ponekad nerealnim idejama o nadi, strahu, životu i smrti.

Vanesa Aničić rođena je 2000. godine u Puli, pohađa treći razred srednje škole Mate Blažina u Labinu. Od malih nogu pohađa likovnu radionicu „Točka“ u Potpićnu pod vodstvom prof. Davorke Vadanjel. Sudjelovala je na brojnim likovnim natjecanjima, a osim crtanjem bavi se i poezijom, gdje je također osvojila brojne nagrade.

Izložba u Klubu mladih KuC-a „Lamparna“ njena je prva samostalna izložba.

Izložba ostaje otvorena do 07.12.2017.

Ponedjeljak – Subota od 18:00 – 21:00.

Nedjeljom zatvoreno.

Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Djelatnost KuC-a “Lamparna” u 2017. sufinanciraju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH.

Vanesa Aničić izložba TOPLA VEZA KuC Lamparna NAD(STVARNOST) Klub 21 Klub mladih mladi samostalna izložba portreti petak umjetnici amateri crteži LAE