Izložba Jeni Noltcheve u Galeriji Alvona

Izložba Jeni Noltcheve u Galeriji Alvona

23.9.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom Zagreb u petak, 24. rujna, u labinskoj Galeriji Alvona otvara se samostalna izložba austrijske umjetnice Jeni Noltcheve. Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Umjetnica je 1994. diplomirao slikarstvo u klasi prof. Alexandera Tersieva na  Umjetničkoj akademiji u Sofiji te je ubrzo nakon toga svoj umjetnički rad nastavila u Grazu gdje i danas živi i radi.

Ovom izložbom predstavlja se ciklus ulja i akrila na platnu nastalih tijekom dvotjednog boravka umjetnice u Labinu u srpnju ove godine, u sklopu projekta Otvoreni atelje.
Održala je više samostalnih izložbi u renomiranim galerijskim prostorima te sudjelovala na brojnim selektiranim izložbama. Radovi su joj otkupljeni za značajne javne i privatne zbirke.

Prof. Theresia Hauenfels u svom osvrtu na ovaj ciklus radova Jeni Noltcheve ističe kako umjetnica nepogrešivo bilježi atmosferu stvaralačkog okruženja unatoč minimalističkom izrazu i činjenici da je više toga izostavila nego nadodala bilježeći motive Labina.
 
Izložba ostaje otvorena do 01. listopada 2010.
 
Izložbeni program Galerije Alvona realiziran je uz financijsku potporu Grada Labina, Istarske županije i Ministarstva kulture.

 

galerija alvina Jeni Noltcheve alis šajina