Izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda: RJEŠAVA SE OPSKRBA VODOM U LABINU

Izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda: RJEŠAVA SE OPSKRBA VODOM U LABINU

16.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon što su krajem prošle godine završeni radovi prve faze izgradnje cjevovoda, odnosno građevinski radovi na dvjema crpnim stanicama, nedavno je završena i druga faza radova na projektu vrijednom 12 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju crpnih stanica i opskrbnih cjevovoda u cilju rješavanja opskrbe vodom i protupožarne zaštite područja visoke zone Grada Labina.

Druga faza radova uključivala je postavljanje cjevovoda u dužini od kilometra, odnosno radove na izgradnji cjevovoda od naselja Kranjci do crpne stanice Kopač te asfaltiranje ceste na potezu Kranjci-Salakovci dijelom u punom profilu, a dijelom uzdužni prekop trase kanala. Vrijednost ove faze radova iznosi nešto više od milijun kuna.

Nastavak slijedi uskoro jer je potpisan i ugovor za treću fazu radova koja uključuje radove na izgradnji cjevovoda te montažne i elektroinstalacijske radove na crpnim stanicama Kopač i Vučići. Završetak radova treće faze planiran je do 1. studenog ove godine, a vrijednost je 1,2 milijuna kuna. Podsjetimo, cjelokupni projekt uključuje izgradnju ukupno 8.600 metara vodovodnih cjevovoda te dvije crpne stanice - Kopač i Vučići. Na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave izabrani izvođač radova je trgovačko društvo DE Conte d.o.o. Labin, te se temeljem sklopljenog ugovora radovi odvijaju u fazama. Projekt je to od iznimne važnosti za naselja Žugaj, Kopač, Murati, Morčaki, Bartići, Hrvatini, Vučići, Dropići, Katići, Glušići i Filići koja nisu opskrbljena vodom.

Navedena naselja prema zadnjem popisu stanovništva imaju ukupno 120 stanovnika, te su dio od 0,3 posto područja Grada Labina koja do sada nisu imali razvijen cjevovod.


Branko Biočićvodovod labin vodnoopskrbni cjevovod infrastruktura