Iz Udruženja obrtnika Labin odgovor na provokaciju

Iz Udruženja obrtnika Labin odgovor na provokaciju

7.5.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tajnik Udruženja obrtnika Labin, Arduino Golja te predsjednik Udruženja, Narčizo Smoković potpisnici su priopćenja za javnost kao odgovor na članak koji je izašao u lokalnim novinama. U priopćenju naglašavaju da je Vilim Filipović  izjavio  da će ukoliko ne dobije izvješće i ostale dokumente  "osnovati novu udrugu obrtnika i registrirati je pri Hrvatskoj obrtničkoj komori".

 

Golja i Smoković poručuju da i ovom tvrdnjom Filipović uporno pokazuje da ne poznaje akte komorskog sustava jer sukladno Zakonu o obrtu koji regulira ustroj komorskog sustava obrtništva Hrvatske u članku 62. jasno se vidi da se na određenom području može osnovati samo jedno Udruženje. U istom članku Filipović navodi da ima "informaciju da izvješće o kontroli nije baš tako pozitivno" te da će se to vidjeti na sjednici Upravnog odbora Obrtničke komore Istarske županije koncem tjedna. Golja i Smoković poručuju Filipoviću koji ne prihvaća nikakva tumačenja, ne poštuje akte i obaveze prema komorskom sustavu da se obrati službi u HOK-u koja je napravila reviziju za posebno, dodatno tumačenje. Kako bi cijela priča dobila i drugu dimenziu jutros je ispred zgrade na asfaltnoj podlozi u kojoj se nalaze prostorije Udruženja obrtnika Labin osvanuo grafit  "Arduino mulja obrtnike".

 

Iz Udruženja poručuju da je  simptomatično da je grafit napisan dan nakon održane konferencije za tisak o kojoj su izvijestili mediji te da je to dokaz da pobornici teorije prijenosa poslovanja "na ulicu" pod parolom "za transparentan rad" ne prihvaćaju apsolutno nikakva Izvješća HOK-a kao ni jednoglasne zaključke sa zadnje sjednice Skupštine koja je bila otvorena za javnost,  već pribjegavaju najprimitivnijim metodama  i osobnim uvredama.