Ivan Smilović blog: Demetlika "Rockwool će i dalje ložit..."

Ivan Smilović blog: Demetlika "Rockwool će i dalje ložit..."

23.12.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika je 21.12.2007.na sastanku s ekološkim udrugama 'Pineta' iz Labina i 'Naša zemlja' iz Potpićna, 'off record' izjavio: Rockwool će i dalje ložit, oni će uložit još 15 milijuna € i oni ostaju, piše Ivan Smilović, vijećnik Općinskog vijeća Pićna na svom internetskom dnevniku.

Pročitajte i nastavak:

Ovo je vrlo smjela izjava čovjeka koji je kumovao rođenju Rockwoola. Malo je smetnuo s uma da je njegovo kumče trebalo radit bez tih 15 milijuna, da nisu postojali neki neposlušni podanici, a uštedu Rockwoola je trebalo iznijet lokalno stanovništvo na štetu svoga zdravlja i kvalitete života – pa za koga radi taj Demetlika? Priča ima i nastavak. Sva ulaganja kako se može zaključit iz izjave Rockwool-ova direktora Bartosza S. 29.11. 2007 na Općinskom vijeću Općine Pićan bit će na eliminiranju vizualnih efekata tvornice. Možemo zaključit trovat će nas i dalje samo mi to nećemo vidjet, a da institucije ne otkriju trovanje pobrinut će se kumovi kao što je Demetlika.

Imamo saznanja da će se vršit kondenziranje vodene pare koja nastaje u proizvodnom procesu. Ako je ona bila čista ona nikako ne bi izazivala nadražaj dišnih organa i peckanje očiju, a ako ne onda će se otrovi umjesto u zrak usmjerit u vode, točnije podzemne vode, odnosno pitku vodu Labinštine i djela Pule – e pa Bandiću na zdravlje. Ovim putem pozivam sve te i takve kumove da bilo kojeg maglovitog dana, dođu kod mene i da mi u realnim uvjetima objasne kome i po kojoj cijeni su prodali naše zdravlje i naš okoliš, pa da bar znamo koliko nas cijene - po komadu.

 

Demetlika Rockwool Ivan Smilović pićan zagađenje vodena para kamena vuna blog