ISTARSKI SREDNJOŠKOLCI STEMALI NA EDUKACIJI “ZNANJEM DO ZVIJEZDA” U SŠ MATE BLAŽINE LABIN: Jačamo trilateralnu platformu srednjih škola Pula/ Pazin/ Labin!

ISTARSKI SREDNJOŠKOLCI STEMALI NA EDUKACIJI “ZNANJEM DO ZVIJEZDA”  U SŠ MATE BLAŽINE LABIN: Jačamo trilateralnu platformu srednjih škola Pula/ Pazin/ Labin!

15.6.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dugogodišnja suradnja gimnazija u Pazinu, Puli i Labinu urodila je poludnevnom edukacijom STEM centra za mlade na 1. susretu  Programa “Arhimed”  u okviru edukacije “Znanjem do zvijezda” koja se održala 1. lipnja 2022. u SŠ Mate Blažine Labin u partnerstvu s Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile Pazin i Gimnazijom Pula te uz potporu Zaklade InnoLab iz Zagreba kao nositelja projekta.

Na edukaciji je sudjelovalo 22 učenika  1. i 2. razreda srednje škole s potencijalom i interesom za fiziku, astronomiju i matematiku iz Gimnazije u Puli (7), Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin (7) i SŠ Mate Blažine Labin (8). Učenici su izdvojeni od ukupnog broja od tristotinjak učenika iz tri škole dionika programa na temelju interesa i ostvarenih rezultata na školskim, županijskim  i državnim natjecanjima.
Edukacija se održala u organizaciji STEM centra za mlade - Sekcije iz fizike i astronomije te Sekcije iz matematike u koordinaciji između projektnog tima koji se sastojao od profesora Nedeljka Mandića (Labin), Roberte Germin Milete (Labin) te Igora Macuke (Pula)  i Nade Ćakić (Pazin).

Voditelj Programa “Arhimed” Nedjeljko Mandić, prof. u uvodnom obraćanju pozdravio je prisutne, zajedno s projektnim timom te Voditeljem STEM centra za mlade Željkom Ernečićem ispred SŠ Mate Blažine Labin, prof. i zamjenicom Voditelja centra Oliverom Tadić, prof. te Valterom Brezcom, Voditeljem STEM centra ispred Zaklade InnoLab i Upraviteljicom Zaklade mr sc. Barbrom Kristofich Ambruš.


Više ovdjenedjeljko mandić stem srednja škola mate blažina znanost