Istarski HDZ za bolju prometnu povezanost Labinštine

Istarski HDZ za bolju prometnu povezanost Labinštine

29.10.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Marino Roce, tajnik županijskog HDZ-a, izvjestio je danas da se HDZ zalaže i za bolju prometnu povezanost Labinštine, odnosno pretvaranje „Y“ u „X“ te produženje Ipsilona do Medulina, koje je HDZ predložio 1999. godine, a lokalna vlast, kaže Roce, prepoznala tek nedavno.

Hrvatske su ceste u istarske prometnice u protekle četiri godine uložile 250,5 milijuna kuna.U cestu Boljunsko polje – Lupoglav uloženo je 58 milijuna kuna, sa 62,8 milijuna kuna obnovljena je cesta Gračišće-Kršan, 78,7 milijuna uloženo je u u čvorove Umag i Dragonja na Istarskom ipsilonu i projektnu dokumentaciju ceste Ponte Porton – Novigrad, s 32,5 milijuna kuna sufinancirane su županijske i lokalne ceste, a sa 16 milijuna kuna izvanredno održavanje prometnica.

Pored ulaganja u promet Roce je govorio i o ulaganjima Hrvatskih voda, istakavši da je u protekle tri i pol godine u istarske vodovode uloženo 213,8 milijuna kuna. Oko 137 milijuna utrošeno je u zaštitu od štetnog djelovanja voda na desnom boku akumulacije Butoniga i nasip na rijeci Raša, 49 milijuna u kanalizaciju i kolektore na raznim lokacijama u Istri, a 26 milijuna kuna u vodoopskrbni sustav Pula i Buzet. - Najvažniji je projekt magistralni vodovod Rovinj – Pula gdje se zamjenjuju stare azbestne cijevi te povećava protok vodovoda. Vodovod je još u izradi i za sada je napravljen do Peroja, kazao je Roce, založivši se i za projekte navodnjavanja u Istri.

Na upit novinara o suradnji HDZ-a i IDS-a na lokalnoj razini, obzirom na dobre odnose IDS-a s vrhom HDZ-a, Roce je kazao da suradnja HDZ-a i IDS-a nikako nije politička. - Napokon je netko shvatio da suradnja između državne uprave i lokalne samouprave treba postojati u cilju rješavanja problema, bez obzira na političke različitosti, kaže Roce

HDZ promet infrastruktura obećanja izbori labinština