Investitor koji je pokupovao šumu kod Brestove, a gradio bi vile: "Mi da smo nudili mito? Čujte…"

Investitor koji je pokupovao šumu kod Brestove, a gradio bi vile: "Mi da smo nudili mito? Čujte…"

2.11.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Josip Milić, predstavnik njemačkog investitora koji je kupio 6 hektara zemljišta između Brestove i Mošćeničke Drage gdje želi izgraditi turistički resort sa do 40 vila i do 500 kreveta kaže da je neugodno iznenađen nekim izjavama o pokušaju nuđenja mita i pritiscima, ali i konferencijom za novinare koju su kod Vidikovca održali predstavnici platforme Možemo!.

"Vjerojatno smo krivo shvaćeni"

Milić smatra da su pogrešno shvaćeni, jer nikome ne nude niti namjeravaju nuditi mito.

– Vjerojatno smo krivo shvaćeni te je izvađeno iz konteksta mog izlaganja da smo mi nekome nudili mito. Nismo, niti namjeravamo nuditi nikome mito niti znamo kako se to radi, a ne vršimo ni nikakav pritisak prema bilo kome.

Ja sam javno iznio da mi želimo ako je to potrebno i moguće platiti postupak izmjene i dopune općinskog i županijskog Prostornog plana te dodatni rad općine Kršan i njezinih službenika i vijećnika, ali izravno na račun općine jer ne želimo ovim projektom biti dodatni financijski teret općini.

Što će dalje?

Napravila se velika hajka i pobuna na nas, a tek smo predstavili našu tvrtku i pismo namjere. Tek sada želimo s našim stručnim timom detaljnije predstaviti našu viziju i prijedlog cijelog projekta, kaže Milić i kaže da s obzirom na to da nisu održani nikakvi sastanci ni susreti trenutačno razvijaju prijedlog plana prema općini i Županiji.

– Kad im predstavimo im projekt, čekat ćemo njihovo mišljenje. Žao nam je da se Možemo! upliće u to i sakuplja političke poene saslušavajući samo jednu stranu.

Pričaju o nama, našoj tvrtki i našem projektu, a da nas nisu kontaktirali ni upoznali kako bismo mogli realno, profesionalno i objektivno iznijeti svoje mišljenje

U prosincu ćemo se obratiti javnosti s detaljnom prezentacijom projekta koji će obrazlagati naš stručni tim koji je radio na njemu, rekao nam je Josip Milić.

Branko Biočić


uvala stupova investitor josip milić općina kršan vile kuće za odmor