Intervju: Dogma Nekretnine Labin – pouzdana kupoprodaja nekretnina bez stresa

Intervju: Dogma Nekretnine Labin – pouzdana kupoprodaja nekretnina bez stresa

5.11.2020. // LC Promo // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

DOGMA nekretnine d.o.o. iskusna je i licencirana tvrtka specijalizirana u posredovanju u prometu nekretnina. U ovome poslu prisutni su više od 20 godina i, od male agencije s tek dvoje zaposlenih, izrasli su u tvrtku s preko 90 zaposlenika. U tom razdoblju, svojim radom i odnosom prema klijentima i poslu, postali su vodeća agencija u Primorsko-goranskoj županiji i jedna od vodećih u Hrvatskoj. Uz prekrasne vile, obiteljske kuće i građevinska zemljišta u njihovoj ponudi možete pronaći i apartmane, starine i hotele.

Prije šest godina oformili su poslovnicu Dogma Istra koja se nalazi u Labinu, Ulica Slobode 3, nadohvat ruke prodavateljima s područja istočne Istre.

Kako bi vam približili rad agencije i upoznali s novostima u svijetu kupoprodaje nekretnina razgovarali smo s Lorenom Kogej, voditeljicom za područje istarske županije, te licenciranom agenticom za posredovanje u prometu nekretninama.


LC: Ponovno ste proglašeni agentom godine – kako je došlo do ove titule, što vas izdvaja među agentima? 
Biti agent godine u konkurenciji 90 agenata nije događaj, to je proces. Rezultat je to napornog i kontinuiranog rada. Trudim se svoj posao odraditi pošteno i najbolje što mogu i znam. Svakodnevno učim i radim na sebi kako bih svojim klijentima pružila što kvalitetniju uslugu. Titulu agenta godine smatram potvrdom da radim dobar posao, a najveća su Vam nagrada zadovoljni klijenti.

LC: Kako izgleda uobičajen dan agenta za nekretnine?
Ja Vam mogu reći kako izgleda moj dan. Nisam od onih koji se s lakoćom i rano bude, ali trudim se, tako da sam oko 8 ujutro u uredu. Ured u Labinu svakodnevno broji  10 tak ljudi, da li su to stari agenti ili pak novi koji dolaze na edukaciju. Odradim mailove, ponude, telefonske pozive. Dio dana je uvijek terenski, da li sa prodavateljima, kupcima ili pak u uredu u Umagu ili u uredu u Puli u kojem su trenutno u tijeku radovi i nalazi se pred otvaranjem.
Negdje oko 17 sati, ponekad i kasnije stižem kući. Tu me čekaju pak neke druge obveze, ali radni dan ne prestaje, jer se, naravno, uvijek javim na telefonski poziv ili odgovorim na mail. Volim reći da je ovo nije posao, već je to stil života.

LC: Zbog čega se kupci i prodavatelji odlučuju koristiti usluge agencije?
Mislim da su konačno i prodavatelji i kupci prepoznali prednosti prodaje, odnosno kupnje nekretnine posredovanjem agencije.
Za prodavatelje mi kao agencija odradimo savjetovanje oko procjene vrijednosti nekretnine,  fotografiranje nekretnine, provjeru dokumentacije, marketinški dio, odnosno prezentaciju nekretnine na najjačim portalima u inozemstvu i tuzemstvu, pregovore, te kupoprodajni ugovor.
Dok sa kupcima krećemo sa ponudom, zatim vođenjem na nekretnine, pregovorima, kupoprodajnim ugovorom, ukoliko se kupuje putem kredita pomoć oko realizacije, upisom u zemljišne knjige, prijenosom režija.
Vodimo i jedne i druge kroz cijeli proces kupoprodaje, na način da im taj proces učinimo što manje stresnim, jer kupoprodaja nekretnine treba biti jedan od ljepših događaja u životu svih nas.

LC: Kako se inspirirate za daljnji razvoj svojih usluga?
Kroz život me vode moji ciljevi. Kad ostvarite jedan, postavite si drugi. Veseli me sam put ka cilju.
Esteta sam, te me kao i svaku ženu, vesele lijepe stvari. Volim putovati, upoznavati neke nove ljude, kulture, gastronomije, neke druge načine života i to me ispunjava. Svakodnevno radim na sebi. Educiram se što kroz štiva, radionice, edukacije. 

LC: Koji su aktualni trendovi na području prodaje nekretnina, koliko koristite društvene mreže za promociju nekretnina?
Tržište odlično funkcionira i dobro se prodaju sve vrste nekretnina ukoliko su realno postavljeni početni parametri, znači od zemljišta, stanova, apartmana do kuća te vila za odmor.
Maximalno koristim društvene mreže za promociju nekretnina, te promociju same agencije. Nastojim se maximalno približiti klijentima u želji da u meni osjete partnera od povjerenja, nekoga s koime žele surađivati.

LC: Možete li izdvojiti neke atraktivne nekretnine iz vaše ponude?
Izdvojila bih par nekretnina sa područja labinštine i to:


LC: S kojim se problemima najčešće susreću investitori i kupci u Istri?
Najčešći problemi,  su problemi birokratske prirode ili problemi imovinsko-pravnih odnosa.

LC: Koliko je pandemija korona virusa utjecala na tržište nekretnina i kakve su vaše prognoze za budućnost?
U ožujku i travnju dok su većinom svi bili zatvoreni, mi smo svakodnevno radili, na edukacijama naših djelatnika, na marketingu, na ponudi, na prilagodbi tržištu jer nitko nije mogao znati šta nas čeka. Imamo svega još dva mjeseca do kraja tekuće godine i mogu reći da smo odradili jednu odličnu poslovnu godinu bez obzira na okolnosti.
Mislim da je ono bitno što Vas izdvaja od konkurencije, brzina prilagodbe na promjene, a tu smo odlični, stoga smatram da su pred nama samo bolji dani.

dogma nekretnine labin nekretnine lorena kogej ponuda nekretnina kuća stanovi poslovni prostori zemljišta kuporodaja
Galerija fotografija (11)