INSPEKTORAT U LAMPARNI: Neželjena uvertira u veliku proslavu!

INSPEKTORAT U LAMPARNI: Neželjena uvertira u veliku proslavu!

16.2.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Državni inspektorat zapečatio je u nedjelju oko 1.30 sati šank u labinskom Kulturno-umjetničkom centru Lamparna zbog niza prekršaja, prekinuvši party elektronske glazbe koji se održavao u povodu Valentinova.

Priča dobiva na težini jer je Grad Labin u KUC-u planirao održati dio programa proslave 90. obljetnice Labinske republike 2. ožujka, koja ima pokroviteljstvo predsjednika države Ive Josipovića. U Lamparni, kao jedinom većem koncertnom prostoru u Labinu, trebao je svirati, između ostalih, Massimo Savić, no njegov je nastup sada upitan.

Gospodarska inspekcija i inspekcija rada riječke podružnice Državnog inspektorata utvrdile su da je labinska tvrtka Euro Media u Lamparni pružala ugostiteljske usluge bez rješenja o minimalnim uvjetima objekta. Pritom nisu izdavani ni računi, cjenik nije bio vidno istaknut, a zabilježeno je i da poslodavac sa šankerom nije sklopio ugovor o radu. Također je evidentiran angažman maloljetnika noću.

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, osjetno uzrujan zbog događaja u Lamparni, veli da još ne zna što će učiniti vezano uz planirani program obljetnice u KUC-u koji, doduše, još nije definiran.

- Netko nam očito želi pokvariti priču oko obilježavanja Labinske republike. Iz svega se dade vidjeti i tko je to. Nekome očito smeta da se ovdje ipak nešto radi, da je Grad u uređenje knjižnice i poduzetničke zone Pjacal u dvije godine uložio 17 milijuna kuna pa se sve pokušava blatiti guranjem priče o zatvaranju šanka u fokus, umjesto da se proslava obljetnice Labinske republike na mjesto koje zavređuje, poručuje Demetlika.

Očito aludira na to da je taj «netko» tvrtki Euro Media «poslao» inspekciju. Dragan Balaban, direktor spomenutog poduzeća, priznaje ipak propuste koji su, kako kaže, prvenstveno plod neznanja.

- U Lamparni nemamo fiksni objekt, jer ondje samo povremeno organiziramo zabave, pa smo računali da se šank može držati kao i oni na feštama, a ne po uvjetima za bar koji, usput, nemamo registriran. Ispravit ćemo propuste i ishodovati rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima, kaže Balaban. (I. RADIĆ)

 

***VIŠE O OVOJ TEMI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE***

Lamparna Labin Euro Media Tulio Demetlika Igor Radić Dragan Balaban Massimo Savić koncert 90. obljetnica Labinske republike Ivo Josipović Valentinovo