Inspekcija prekinula party u Lamparni

Inspekcija prekinula party u Lamparni

14.2.2011. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Zbog niza kršenja zakonskih odredbi i nepravilnosti u radu u subotu je Državna inspekcija zapečatila poznatu labinsku Lamparnu.

U nadzoru gospodarske inspekcije i inspekcije rada za radne odnose Državnog inspektorata, Područne jedinice Rijeka, obavljenom oko 2 sata, tijekom partyja utvrđeno je da labinska tvrtka Euro Media u tom prostoru obavlja ugostiteljsku djelatnost suprotno zakonu, uključujući i zapošljavanje maloljetnika.

Inspektori su utvrdili da za Club 21 – Lamparnu nije ishođeno rješenje da ispunjava minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, da se za pružene usluge nisu izdavali računi te da cjenik usluga nije bio vidno istaknut, odnosno postojao je samo jedan cjenik nedostupan pogledu gostiju. Nadalje, utvrđeno je da su radnici angažirani bez ugovora o radu te da su, u 1.30 sati, radili i maloljetnici, što je suprotno Zakonu o radu, prema kojem je zabranjen rad malodobnika između 22 i 6 sati ujutro.

Stoga je program u Lamparni prekinut, a objekt zapečaćen. Dragan Balaban je uz jos dvojicu (među njima i Vladimir Paliska) u registru upisan kao direktor trgovačkog društva Euro Media d.o.o (MBM)

 

državni inspektorat party lamparna kuc lamparna club 21 vladimir paliska dragan balaban inspekcija zakon o radu euro media ugostiteljstvo pečaćenje