Inovativni Labinjani na završnoj konferenciji Start-up akademije u Puli

Inovativni Labinjani na završnoj konferenciji Start-up akademije u Puli

25.1.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučer, 24.01.2019. u prostorima Istarske razvojne agencije održala se završna konferencija i finale Start-up akademije. Start-up akademija trodnevna je edukacija namijenjena poduzetnicima početnicima i potencijalnim poduzetnicima, a usmjerena je na stjecanje novih poduzetničkih znanja i vještina za uspješno pokretanje i vođenje posla.

Aktivnosti na Start-up akademiji  sastoje se od teorijskog i praktičnog djela gdje kroz teorijski dio polaznici stječu  znanja iz područja poslovnog planiranja, menadžmenta, marketinga i financija. Praktični dio edukacije namijenjen je primarno oblikovanju poslovnih ideja sudionika putem pojednostavljenog modela poslovnog plana. Kroz predavanja vanjskih suradnika i predstavnika institucija polaznici su informirani o mjerama i programima za poticanje poduzetništva koje mogu koristiti u svom radu.

Start-up akademija održavala se u Svetvinčentu, Puli, Rovinju, Poreču, Buzetu i Labinu gdje su polaznici kroz trodnevnu edukaciju savladavali  osnove poduzetništva, stjecali nova znanja i  vještine te u konačnici prezentirali svoje poslovne ideje koje su izrađivali uz potporu mentora.

Na završnoj konferenciji u Puli Igor Dundara predstavio je svoj plan obogaćivanja ponude za stanovnike grada Labina i okolice u zimskim mjesecima. Nakon Božićnih blagdana i Nove godine u siječnju i veljači postavio bi klizalište u prostorima Lamparne u Labinu.

Danijela Milanović-Hamzić i Maja Hamzić predstavile su  zanimljivu ideju putopisnog bloga naziva 50+ u pokretu iz područja putovanja, društvenih mreža i influencer marketinga. Najboljom je ocijenjena poslovna ideja pod imenom HOS PET ALITY, predstavljena od strane Danijela Korenike iz Umaga, čiji je cilj uspostava hotela za kućne ljubimce, te za koju je utvrđen veliki tržišni potencijal. Konferencija se nastavila u Hotelu Amfiteatar gdje je Deniz Zembo, poznati domaći kuhar i predavač na Start-up akademiji, predstavio svoje specijalitete. Proglašenje se održalo u The Shipyard Pubu, gdje je pobjedniku uručena novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn i prijenosno računalo.

Prvo izdanje Start-Up akademije u Istri izazvalo je velik interes, pa je tako u 7 gradova i općina na edukacijama i radionicama sudjelovalo ukupno 313 polaznika, preko 50 predavača i panelista, a 19 poduzetničkih ideja osvojilo je plasman u finale natjecanja.

start up akademija poslovanje biznis obrazovanje privatno poduzetništvo igor dundara