Stampar M - Stampar

Inicijativa za osnivanjem Udruge roditelja čija djeca boluju od psihičkih bolesti u Istri

Inicijativa za osnivanjem Udruge roditelja čija djeca boluju od psihičkih bolesti u Istri

10.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U emisiji „Istraga“,  na TV Novoj u četvrtak, 8.5. predstavljena je hvale vrijedna inicijativa porečanke Branke Farkaš, samohrane majke dvojice blizanaca, koja je pokrenula inicijativu za osnivanjem Udruge roditelja čija djeca boluju od psihičkih bolesti.  

Branka Farkaš zaposlena je kao čistačica u jednom porečkom hotelu i uzdržava dvojicu punoljetnih sinova blizanaca, koji su nažalost oboljeli

( obojica) od paranoidne shizofrenije. 

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić obećao je Udruzi dodijelu prostora za rad , župan Ivan Jakovčić donaciju od 20000 KN i poljoprivredno zemljište u svrhu radne terapije, a saborski zastupnik Furio Radin pokretanje inicijative za promjenom Zakona o socijalnoj skrbi, koji bi omogućio dobijanje pomoći roditeljima djece oboljelih od psihički bolesti i u onim slučajevima kada dijete oboli nakon punoljetnosti, što sadašnji Zakon ne dozvoljava. 

Drago mi je da su naši istarski političari obećali podršku g-đi Farkaš i nadam se da će svoja obećanja i izvršiti, a g-đi Farkaš i njenoj Udruzi želim puno uspjeha u radu. ( L.D)

Udruga djeca psihičke bolesti inicijativa Istra