Imovinske kartice čelnika Grada Labina i općina Raša, Pićan i Sveta Nedelja

Imovinske kartice čelnika Grada Labina i općina Raša, Pićan i Sveta Nedelja

19.5.2015. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Politika

IDS je prva parlamentarna stranka u Hrvatskoj koja je na internetskim stranicama objavila imovinske kartice svojih dužnosnika i to pošto je Agencija za zaštitu osobnih podataka odlučila da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne smije objavljivati imovinske kartice političkih dužnosnika.

"Kao odgovorna stranka, zauzimamo se za maksimalnu transparentnost i dostupnost svih podataka iz cjelokupnoga javnog, financijskog i ostalog poslovanja", priopćio je IDS, dodajući da je "transparentnost svih podataka od ključne važnosti za građansku kontrolu izabranih predstavnika". Ta stranka također ističe da u današnjim okolnostima, kad politika nije na dobrom glasu i građani gube nadu da je sposobna rješavati probleme društva, nedostupnost financijskih podataka izabranih predstavnika dodatno narušava povjerenje građana u politički sustav.

Premda je, u međuvremenu, dio podataka o imovinskom stanju dužnosnika vraćen na stranice Povjerenstva za sukob interesa, objavom imovinskih kartica na jednome mjestu IDS "želi još više približiti i učiniti dostupnijim i transparentnijim rad svojih dužnosnika".

Po podatcima imovinskih kartica dužnosnika IDS-a dostupnih na službenim internetskim stranicama te stranke, njezin predsjednik Boris Miletić kao gradonačelnik Pule, s obzirom na to da od stranke nema nikakvih prihoda, ima neto plaću od 16.945,40 kuna na mjesec, stan u Puli od 57 četvornih metara, kuću s okućnicom u općini Svetoj Nedjelji, u blizini Labina, te oko 60 tisuća eura ušteđevine.

IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin ima neto plaću od 18.168,26 kuna te kuću s okućnicom od 90 četvornih metara u Medulinu, a istarski župan i potpredsjednik stranke Valter Flego plaću od 16.339,75 kuna, kuću s okućnicom u Buzetu te oko 200 tisuća kuna ušteđevine.

Glavni tajnik stranke i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza ima plaću od 14.232,54 kune, dvije kuće i jedan stan od 70 četvornih metara u Rovinju.

 

 Tulio Demetlika, Labin - Albona

 Zoran Rajković, Labin - Albona

 Ivan Franković, Pićan

 Glorija Paliska Bolterstein, Raša

 Gianvlado Klarić, Sveta nedelja

 Neven Vretenar, Pićan

 Nenad Radičanin, Sveta nedelja

 

Više

 

 

politika imovinske kartice demetlika gianvlado karlić glorija paliska bolterstein ivan franković nekretnine pokretnine kredit dužnosnik