Igralište u Jadranskoj ulici u Rapcu zasjalo u punom sjaju

Igralište u Jadranskoj ulici u Rapcu zasjalo u punom sjaju

11.6.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin neprestano ulaže u djecu, mlade, sport i rekreaciju. Najnoviji primjer dolazi iz Rapca: tamošnja Jadranska ulica dobila je predivno i moderno sportsko igralište. Gotovi su radovi na potpunoj rekonstrukciji navedenog igrališta koje je sada svojom veličinom u standardnim dimenzijama košarkaškog igrališta.


Ova je cjelokupna rekonstrukcija uključivala pripremne radove odstranjivanja materijala, čišćenja terena i širenja samog igrališta, odnosno iskope te izradu temelja i potrebne podloge. Proširenje je izvršeno dva metra u dužinu i 1,60 metara u širinu.


Postavljena je antistres podloga u dva sloja, nova ograda, a na ostatak površine van igrališta do ograde postavljena je umjetna trava. Igralište je dobilo i novi set reflektora, a tijekom današnjeg dana predstoji još završno iscrtavanje linija te će nakon sušenja igralište za korištenje biti otvoreno sutra od 15 sati.


Postavljena je i nova sportska i urbana oprema, a u tijeku je i sanacija stola za stolni tenis u neposrednoj blizini samog igrališta čime se zaokružuje sportska cjelina u ovom dijelu naselja.


Radove vrijedne 378.883,60 kuna bez PDV-a izvelo je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin, dok je nabavu, dopremanje i ugradnju novih reflektora vrijednih 27.169,00 kuna bez PDV-a izvelo trgovačko društvo Elektra d.o.o. iz Labina. Investicija je financirana iz programa opremanja komunalne infrastrukture Grada Labina za 2021.


Valja podsjetiti kako će ujesen krenuti i radovi na rekonstrukciji igrališta u ulici G. Martinuzzi u Rapcu koje će biti jedinstveno igralište, uređeno u maritimnom stilu za što su osigurana europska sredstva putem natječaja LAGUR-a „Alba“.


rabac igralište