Idući petak otvorenje izložbe "Ikebana"

Idući petak otvorenje izložbe "Ikebana"

11.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska galerija Labin predstavlja samostalnu izložbu „IKEBANA“ autora Ivana Midžića.

 Otvorenje u petak, 18. listopada 2019. godine, u 19 sati.

O izložbi će govoriti Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti.

 Ivan Midžić rođen je 1976. u Osijeku. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine, u klasi prof. Jože Baršija. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

„Djelujući paralelno u dva područja – kao konceptualni umjetnik, te kao oblikovatelj i dizajner nakita, Ivan Midžić mnoge elemente iz svijeta nakita prenosi i transformira u području skulpture i objekta. Aluminij i čelik tako postaju osnovno gradivno sredstvo u oblikovanju kružnih i spiralnih formi naglašenog centripetalnog gibanja.(...)

(...) Ikebana kao umijeće slaganja cvijeća transformirana je u umijeće oblikovanja umjetničkih formi, ali i samog rasporeda djela u izložbenom prostoru. Jedinstven spoj grubih, sirovih materijala i dekorativnosti naslijeđene iz svijeta nakita rezultira umjetničkim i skulptorskim objektima jedinstvene anatomije oblika. Radovi istovremeno odišu suptilnošću oblikovanja, ali i robusnošću upotrijebljenih materijala koje autor zadržava u izvornoj boji. Predstavljeni ciklus Ivana Midžića odraz je stvaralačkog nerva koji stalno propitkuje, istražuje i iznova stvara oblikujući pritom prepoznatljiv stil preobrazbe motiva, dok se postav izložbe temelji na duhu komplementarnosti, kao i maksimalnog poticanja značenja i izvorne estetike pojedinog djela.“

(Sonja Švec Španjol, mag.hist.art. ... iz predgovora katalogu izložbe)

 

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 9. studenog 2019.

 

Radno vrijeme galerije:

Od ponedjeljka do subote, od 10 do 14 sati.

Nedjeljom zatvoreno.

 

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Vodovoda d.o.o Labin.

 

Dobrodošli!

gradska galerija labin izložba ivan midžić