Idućeg tjedna gotovi radovi na novom dječjem igralištu u Starom gradu

Idućeg tjedna gotovi radovi na novom dječjem igralištu u Starom gradu

9.9.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U samom srcu Staroga grada, u blizini gradskog zvonika, a na inicijativu Mjesnog odbora Labin Gornji, Grad Labin sljedećeg tjedna završava s radovima te će na predivnoj lokaciji osvanuti novo dječje igralište.

Trenutno su u završnoj fazi pripremni radovi koji su uključivali uklanjanje granja i košnju te pripremu temelja, odnosno podloge za postavu sprava.

Obzirom na samu lokaciju igrališta i njezinu nepristupačnost strojevima, radovi su morali biti izvedeni ručno te su trajali nešto duže. Početkom sljedećeg tjedna slijedi montaža sprava i to dvije opružne njihalice, velike ljuljačke s korpom, klackalice na oprugama i šesterokutne penjalice. Ispod navedenih sprava bit će postavljena i antistres podloga za sigurniju igru.

 Kako bi ovaj prostor bio u potpunosti opremljen i pružio najmlađima zaista još jedan predivan kutak u gradu za igru, bit će opremljen i dodatnom urbanom opremom, odnosno klupama i košem.

Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave, radove na izgradnji dječjeg igrališta izvodi TD 1. Maj Labin. Radovi su procijenjeni na iznos od 160 tisuća kuna, a osigurana su u Programu izgradnje komunalne infrastrukture Grada Labina.

dječje igrališre stari grad labin djeca