IDS Općine Sveta Nedelja kroz oporbu zastupati će interese mještana (Audio)

IDS Općine Sveta Nedelja kroz oporbu zastupati će interese mještana (Audio)

9.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

IDS Općine Sveta Nedelja na jučer održanoj konferenciji za medije osvrnuo se na lokalne izbore. Kandidat za načelnika, Patricij Načinović kazao je da iako nisu došli na vlast i dalje će inzistirati na transparentnom radu te kako su upravo izbori pokazali gdje su možda pogriješili, te što su dobro učinili. (Prilog Patricij Načinović) Iznio je mišljenje da je upravo nogomet razlog što nisu polučili bolji izborni rezultat, odnosno da je aktualna vlast proširila priču da je IDS protiv Nogometnog kluba.

Rečeno je i da su birači Mohorovića motivirani da glasaju za njega, što nije slučaj u IDS-u. Procjenjuju da na birališta nisu izašli čak ni svi članovi stranke. Nenad Radičanin, nositelj liste IDS-a kazao je kako su postigli bolji rezultat nego prije četiri godine, ali ipak su očekivali jednoga vijećnika više. (Prilog Nenad Radičanin)  

 

Najstariji član IDS-a u Svetoj Nedelji, Feruccio Bernaz istaknuo je kako sve manje do izražaja dolazi lokalpatriotizam, a sve je više naglašen osobni interes. (Prilog Feruccio Bernaz) Obećali su da će svaka dva mjeseca održavati sastanke po Mjesnim odborima te na  taj način detektirati probleme mještana.

Nadaju se da će u Vijeću bit uvaženi njihovi prijedlozi  te da će postizati konsenzuse za kvalitetnije vođenje općine. Osvrnuli su se i na Proračun općine za koji vjeruju da se neće realizirati. Mišljenja su da je već trebao bit rebalans. IDS Svete Nedelje  dogovorio je suradnju u Općinskom vijeću sa SDP-om, a od strane IDS-a u vijeću će bit Nenad Radičanin, Feruccio Bernaz i Valter Golja koji je također prisustvovao konferenciji.

feruccio bernarz ids politika izbori2009 patricij načinović sveta nedjelja nenad radičanin srećko mohorović