Iako je otvorenje najavljeno prvog dana prosinca, vrtić u Vrećarima POČINJE S RADOM TEK U SIJEČNJU

Iako je otvorenje najavljeno prvog dana prosinca, vrtić u Vrećarima POČINJE S RADOM TEK U SIJEČNJU

4.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dječji vrtić u Vrećarima u općini Sveta Nedjelja, koji je svečano otvoren 16. listopada, za Dan općine, ipak nije počeo s radom kako je bilo najavljivano 1. prosinca. Što se dogodilo i zašto vrtić nije počeo s radom upitali smo Irene Smoković, ravnateljicu Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" iz Labina koji je, na temelju odluke Općinskog vijeća Svete Nedelje i Gradskog vijeća Labina, preuzeo upravljanje nad dječjim vrtićom u Vrećarima.

U proračunu nove plaće

- Čekamo suglasnost za širenje djelatnosti koju nam treba izdati Ured državne uprave Istarske županije, a potom labinsko gradsko vijeće na sjednici koja je zakazana za 11. prosinca, mora prihvatiti izmjene Statuta vrtića, ukratko je rezimirala ravnateljica Smoković.

Istaknula je nadalje kako Grad Labin treba donijeti i novi proračun za iduću godinu te predvidjeti financiranje proširenja vrtića i novih djelatnika. Tek onda će se raspisati natječaj za zapošljavanje novih djelatnika vrtića.

- Mislim da će vrtić u Vrećarima početi raditi u siječnju iduće godine, rekla je Smoković.

Na upit da li se postupak mogao ubrzati i neke stvari već riješiti, s obzirom da se još prije ljeta znalo da će novi vrtić svečano biti otvoren za Dan općine Sveta Nedelja 16. listopada, ravnateljica kaže rezolutno "ne".

Roditelji pripremljeni

- Neke stvari se ne mogu ubrzati jer moraju ići po proceduri jedna iza druge. Uporabna dozvola dobivena je tek 26. rujna čak i da je Gradsko vijeće Labina, kao vlasnik našeg vrtića, donijelo odluku o preuzimanju upravljanja nad Dječjim vrtićom u Vrećarima i o preuzimanju zgrade bez naknade. Obavili smo sve pripreme s roditeljima i sada će tri grupe na Vinežu ostati na dvije grupe jer mnogi roditelji koji žive bliže novom vrtiću žele tamo prebaciti svoju djecu. Novi vrtić u Vrećarima imati će tako dvije vrtićke skupine i jednu jasličku s mogućnošću da se u budućnosti popuni još jedna vrtićka skupina, odgovorila nam je Smoković.

Inače, novi Dječji vrtić u općini Sveta Nedelja imati će šest odgajatelja, jednu kuharicu i spremačicu u punom radnom vremenu te jednu servirku na pola radnog vremena. (B. BIOČIĆ)

gianvlado klarić politika dječji vrtić vrećari vrećari dječji vrtić