I u Labinu se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti

I u Labinu se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti

14.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti.

Labin Zdravi grad ove godine zajedno sa osnovnim školama Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ i Srednjom školom Mate Blažine organizira predstavu za učenike 8. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole „DROGA – reci drogi NE“ kazališta THE/ARTO redatelja Zijaha A. Sokolovića koja će se održati 19. i 20. studenog. THE/ARTO projekt je u svoj program uključio, na neposredan i zanimljiv način, društveni problem drogu. Na direktan način, u živoj i duhovitoj komunikaciji, kroz koreografiju, u stotinu kratkih glumačkih etida, ova predstava ih informira i uči!

U sklopu obilježavanja  Mjeseca borbe protiv ovisnosti poznati stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u radu s problemima ovisnosti i prevencije ovisnosti posebno u radu s mladima, prof.dr.sc.Slavko Sakoman  u četvrtak 21. studenog održat će edukativne tribine i predavanja za vijeće učenika u 12,30 sati te za roditelje i svu zainteresiranu javnost u 17,00 sati u restoranu Srednje škole Mate Blažine.

Tradicionalno organiziramo i sportske aktivnosti Zdravi đir u subotu, 23. studenog u Sportskom centru Franko Mileta od 10,00 sati, i to košarkaški turnir osoba u invalidskim kolicima, nastup plesnih skupina Cool step, Move me, Il Movimento i Labinskih mažoretkinja, a ujedno obilježavamo i Dan Udruge osoba s invaliditetom.

U obilježavanje će se uključiti i Gradsko vijeće mladih podjelom informativnih letaka te parlaonicom na temu „Uzori – nekad i danas“, a koja će se održati 12. prosinca.

Svakodnevno je djecu i mlade potrebno usmjeravati na pravi put šaljući poruke o zdravim životnim navikama i pozitivnim stavovima.

ovisnost mjesec borbe protiv ovisnosti slavko sakoman