I u Labinu Europski tjedan kretanja

I u Labinu Europski tjedan kretanja

16.9.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

I u Labinu će se ovog tjedna obilježiti Europski tjedan kretanja. Trinaesto izdanje Europskog tjedna mobilnosti održat će se širom Europe i svijeta, od 16. do 22. rujna pod sloganom „Naše ulice, naš izbor“.

 

Labin se u ovu manifestaciju uključuje već petu godinu zaredom i redovito za svoje aktivnosti dobiva visoka europska priznanja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predstavljajući program Tjedna mobilnosti gradonačelnik Tulio Demetlika. Pod tema Europskog tjedna mobilnosti u Labinu je, kazao je Demetlika kako kvalitetno osmisliti prostor, odnosno negativne posljedice prometa: (ton – Tulio Demetlika 1). Zamjenica labinskog gradonačelnika Eni Modrušan ustvrdila je da je upravo: (ton – Eni Modrušan). Inače u ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti u Labinu uključile se su mnogobrojne udruge, osnovne i srednja škola, dječji vrtić, Savez sportova, Jedriličarski klub, Sportsko rekreacijski klub Alba, Policijska postaja Labin.

 

Obilježavanje je počelo već dana  kada polaznici Dječjeg vrtića sportskim programom obilježavaju „Dan zaštite ozonskog omotača – Dan igara na zraku“, dok Udruga osoba s invaliditetom zajedno s prometnim redarima i policijom obilazi parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Iz bogatog programa izdvajamo Dan bez automobila, koji će se na Trgu labinskih rudara organizirati u subotu, 20. i ponedjeljak 22. rujna.

 

europski tjedan mobilnosti srk alba mup labin pp labin mobilnost europski tjedan mobilnosti