I turisti zaobilazno u Rabac?

I turisti zaobilazno u Rabac?

14.3.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Društvo

- Naš sektor nitko nije konzultirao oko zatvaranja dionice državne ceste Most Raša - Barban, požalila se na sjednici Skupštine Turističke zajednice Labina direktorica Radmila Paliska Kos. Od tvrtke Cesta, izvođača radova, izvijestila je, zahtijevaju da se promet jednom trakom omogući dva mjeseca prije negoli je to predviđeno, od 15. travnja, kada su najavljeni prvi transferi gostiju s pulskog aerodroma.

Pomoć traže i od Udruge hrvatskih putničkih agencija te gradonačelnika i župana, kao predsjednika lokalnog i regionalnog TZ-a.

Hrvatske ceste, investitor u obnovi dionice, obustavile su sav promet od 2. ožujka do 15. lipnja, ponajprije zbog rekonstrukcije i gradnje mostova preko rijeke Raše i tamošnjih obuhvatnih kanala. Preporučeni zaobilazni pravac - preko Žminja, Sv. Katarine i Potpićna - dvostruko je duži od redovnih 40-ak kilometara.

- Kolikogod pozdravljamo sanaciju ceste, realno je pitati kome će agencije ispostaviti račune za dvostruke kilometraže od onih ugovorenih te kakav će dojam, vozeći se zaobilazno, ponijeti gosti, istaknula je Paliska Kos.

Tulio Demetlika, labinski gradonačelnik i čelnik TZ-a, nada se da će "čim se riješe mostovi" izvođač, sukladno obećanjima, iskazati razumijevanje glede potreba turističkih agencija.

- Ima rješenja da se barem prije Uskrsa, makar usporeno, prometuje tom dionicom, što bi naravno i koštalo jer je to bez pontonskog mosta u naselju Most Raša teško izvedivo, zaključio je Edi Černjul, predsjednik Uprave hotelske tvrtke Rabac d.d. (I. RADIĆ)

 

prometnica most raša barban d66 zatvaranje prometa zatvorena cesta potpićan sveta katarina žminj rabac edi černjul