I pri kraju turističke sezone bilježi se velik dolazak stranih gostiju

I pri kraju turističke sezone bilježi se velik dolazak stranih gostiju

1.9.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tijekom vikenda koji je za nama  Istru je napustilo  oko 100.000 turista, ali ih je jednak broj doputovao u zemlju. Naime, preko tri istarska granična prijelaza, Plovanija, Kaštel i Požane, od petka do nedjelje u 12 sati ušlo je 119.611 putnika, od kojih 111.079 strana državljana. U istom je razdoblju iz zemlje izišlo 119.887 osoba, a među njima 110.867 stranih putnika.

Najveća smjena gostiju dogodila se u subotu kada je kolona na Istarskom Ipsilonu u jednom trenutku dostigla čak 25 kilometara, dok se u nedjelju istarskim prometnicama vozilo bez zastoja.

 

Kako se saznaje od djelatnika Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske najdulja je kolona u nedjelju iznosila  pet kilometara i to u vremenu od 11 do 13 sati s izlaska Ipsilona prema Plovaniji i Kaštelu. Tijekom ostalog dana nigdje nisu zabilježene gužve čak ni na ulazu u veća turistička mjesta.Pulskom Zračnom lukom u nedjelju je prošlo oko 2.300 putnika, a otprilike ih je pola doputovalo, a isto toliko napustilo Istru. Ukupno je bilo 11 zrakoplova, a najveći broj letova bio je iz skandinavskih zemalja, slijedi Njemačka, Švicarska te dva zrakoplova iz Moskve.

 

turisti noćenje sezona