I ove godine se GLOBE grupa SŠMB-a okrunila prvim mjesto na međužupanijskoj smotri

I ove godine se GLOBE grupa SŠMB-a okrunila prvim mjesto na međužupanijskoj smotri

18.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Međužupanijska smotra GLOBE škola održana je 15.3.2019. u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Sudjelovale su škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Program GLOBE. Odazvale su se 4 škole - iz Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola), Pule (OŠ Veli Vrh), Buzeta (Srednja škola Buzet, GLOBE učiteljica Marina Miter s prezentacijom „From GLOBE to Erasmus“) i Labina (Srednja škola Mate Blažine). Natjecatelje su pozdravili u ime organizatora i domaćina ravnatelj Čedomir Ružić i Olivera Tadić, voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća GLOBE škola i GLOBE centra u Labinu.
Rad škole predstavljale su tročlane učeničke ekipe. Nakon prezentiranja rada u GLOBE programu učenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je tročlano prosudbeno povjerenstvo zasebno za osnovne i srednje škole  prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.

Nakon održanih prezentacija rada u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku:
1. Srednja škola Mate Blažine .................................. 93,34
2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka ...................  92,32
3. OŠ Veli Vrh Pula ..................................................  85,13
GLOBE grupu naše škole predstavljali su učenici Anđelika Licul, Rea Žigant i Marko Klapčić iz 4.o razreda gimnazije u pratnji mentorice, GLOBE voditeljice Olivere Tadić.
Osim u GLOBE centru Labin u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.

Ove je godine na međužupanijskoj smotri GLOBE učiteljica iz Srednje škole Buzet iz Buzeta kroz prezentaciju „From GLOBE to Erasmus“ prikazala rad svoje škole u Erasmusu.
(Tekst i foto: Olivera Tadić, Čeda Perko)
Preuzimanje:
Prezentacija rada GLOBE Srednje škole Mate Blažine - pdf


Cijeli tekst ovdje
globe srednja škola mate blažina olivera tadić čeda perko
Galerija fotografija (4)