I Nedešćanci ipak izglasali odluku o očitovanju protiv izgradnje Plomina C na ugljen

I Nedešćanci ipak izglasali odluku o očitovanju protiv izgradnje Plomina C na ugljen

1.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na Općinskom vijeću Svete Nedelje sinoć se ponovno našla, dorađena i dopunjena, Odluka o davanju očitovanja protiv izgradnje termoelektrane Plomin C 500 na ugljen. U odluku je dodana i izlaznost birača na savjetodavnom referendumu provedenom krajem ožujka, a ne samo postotak onih koji su glasali protiv.

Predsjednik Vijeća, SDP-ovac Mladen Vlačić obrazlažući odluku rekao je: (ton – Mladen Vlačić). Nezavisni vijećnik Miljenko Vidić imao je za potrebu ponoviti svoje izlaganje s prethodne sjednice na kojoj s nije glasalo o odluci: (ton – Miljenko Vidić). Glasat ću protiv, kazao je Vidić, jer: (ton – Miljenko Vidić 1). Predsjednik Vijeća Mladen Vlačić odgovarajući Vidiću kazao je kako uvažava njegovo mišljenje i dijelom se s njim i složio: (ton – Mladen Vlačić 1).

 

Vijećnik IDS-a Andrea Černjul kolege vijećnike je pitao: (ton – Andrea Černjul). Zaključujući raspravu Mladen Vlačić je primijetio: (ton – Mladen Vlačić 2). Odluka o očitovanju protiv izgradnje termoelektrane Plomin C 500 na ugljen prihvaćena je uz 8 glasova za, dva protiv nezavisnog Miljenka Vidića i IDS-ovca Andree Černjula te dva suzdržana, nezavisnog Enca Mohorovića i IDS-ova Valtera Golje.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

 

općina sveta nedelja politika te plomin te plomin 3 miljenko vidić andrea černjul mladen vlačić ugljen