I ministarstvo poljoprivrede uključit će se u pomoć farmi krava Bio Adrie u Čepiću

I ministarstvo poljoprivrede uključit će se u pomoć farmi krava Bio Adrie u Čepiću

1.8.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posjetio je jučer popodne farmu krava „Bio Adria“u Čepiću  koja je u požaru u noći u ponedjeljak ostala bez hrane za oko 900 goveda. Nakon obilaska opožarenog skladišta hrane ministar je kazao kako je neugodno iznenađen, jer se dogodila gotovo tragedija.

Zahvalio je profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima na brzoj intervenciji, a kazao je i kako će Bio Adriji pomoći i veliki proizvođači hrane, a s obzirom na brigu o dobrobiti i skrbi životinja svoj će doprinos, rekao je dati i ministarstvo: (ton – Tihomir Jakovina). I Istarska županija uključit će se u pomoć farmi krava, kako bi se stanje što prije normaliziralo. Županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović: (ton – Milan Antolović).  Podsjetimo da je na farmi u požaru izgorjelo 2.500 tona djeteline i sijena i oko 700 tona žitarica, a da vlasnik Vladimir Licul štetu procjenjuje  na oko 8 milijuna kuna.

ministarstvo poljoprivrede tihomir jakovina ministar bio adria vlado licul požar nesreća pomoć tragedija milan antolović