I luka Bršica bi se razvila kada bi bilo pruge

I luka Bršica bi se razvila kada bi bilo pruge

13.10.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

saborskoj raspravi na temu strategije razvoja Hrvatskih željeznica sudjelovao je IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika, koji je podsjetio kako se 2015. godine čak predlagalo da se istarske željeznice izbrišu s karte željezničkog prometa u Hrvatskoj.

- Želim podsjetiti da je još pokojni predsjednik Franjo Tuđman devedesetih godina postavio kamen temeljac za povezivanje istarske željezničke pruge sa ostatkom pruga u Hrvatskoj, ali do danas niti u jednoj strategiji nema željezničke pruge u Istarskoj županiji," naglasio je Demetlika.

IDS-ov zastupnik istaknuo je kako je to žalosno, jer bi željeznička veza povezala Istru sa centralnom Europom, te omogućila razvoj luke Bršica za teretni prijevoz.

HDZ-ov zastupnik Anton Kliman složio se, tijekom iste rasprave, da bi luka Bršica znatno napredovala kada bi imala željezničku vezu s Rijekom.

- Molim ministarstvo da se povede računa o povezanosti Istre jer bi rezultati istarskog gospodarstva i turizma, vidljivi i kroz proračun, bili još bolji nego što su danas, rekao je Kliman. (D. G.)

 

luka bršica bršica demetlika tulio demetlika željeznica anton kliman