I Elis Lovrić i Čedomir Ružić dobitnici nagrade Istriana za 2018. godinu

I Elis Lovrić i Čedomir Ružić dobitnici nagrade Istriana za 2018. godinu

14.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nagrada Istriana dodijeljena u pulskom hotelu Park Plaza Histria najboljim pojedincima u šest kategorija plus posebna Istriana, koja je pripala gospodarstveniku i kiparu Šimi Vidulinu.

Nagrada se dodjeljuje u raznim kategorijama, a o najboljima odlučuju glasovi radioslušatelja, te glasačkog tijela koji čine gradonačelnici i načelnici gradova i općina, novinari, gospodarstvenici i kulturnjaci.


U kategoriji gospodarstvo pobjednica je poduzetnica Gordana Deranja, u kategoriji zdravstvo najbolja je medicinska sestra Oriana Španić, kod kulturnjaka kantautorica Elis Lovrić, a u kategoriji znanost i obrazovanje ravnatelj labinske srednje škole Čedomir Ružić. Najbolja u kategoriji glazbe je popularna Lidija Percan, a među sportašima najbolji je bio Darko Raić Sudar, bivši nogometaš i nogometni trener.


U glazbenom dijelu programa nastupili su Lara Demarin i Vedran Šilipetar. Voditelji programa su bili Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet, poznati radijski voditeljski par.

Povjerenstvo za dodjelu čine čelnici Istarske županije u svakom području djelovanje: Jasna Jaklin Majetić (gospodarstvo) ,Irena Hrstić (zdravstvo), Patricia Percan (znanost i obrazovanje), Vladimir Torbica (kultura), Mladen Pavićević (sport), Nataša Petrić Tasha (glazba) te istarski župan Valter Flego. (V. B.)


Elis Lovrić i Čedomir Ružić jedini su nominirani s područja Labinštine, a oboje su ovogodišnji laureati. Čestitamo


Povezani članci:istriana nagrada istarska županija elis lovrić čedomir ružić