I "Božić u Labinu" pričekat će bolja vremena

I "Božić u Labinu" pričekat će bolja vremena

15.12.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Najbolji savjet koji možemo dati jedni drugima u ovo neobično i nesvakidašnje predblagdansko vrijeme je - čuvajmo zdravlje, čuvajmo sebe i bližnje i budimo odgovorni i solidarni građani. Vrijeme u kojem trenutno živimo primoralo nas je da stvorimo nove navike i prilagodimo svoja očekivanja. Upravo iz tog razloga, mada je već svima to jasno i bez službene najave, gotovo sva planirana i najavljena događanja vezana uz ovogodišnji "Božić u Labinu" neće se održati. Razlog, naravno, nisu samo službene epidemiološke mjere, već prije svega ljudska odgovornost i briga za ono što nam je ove godine ipak najvažnije - zdravlje nas, naših bližnjih i naših sugrađana.

Kako bi naši najmlađi, koji se možda i najviše vesele božićnom i novogodišnjem razdoblju, ipak osjetili toliko priželjkivane blagdanske čari, uredili smo jedan kutak našeg starog grada, postavivši njima uvijek atraktivne svjetlosne dekoracije. Iako Djed Mraz neće biti u mogućnosti poslušati želje dječice koja mu sjednu u krilo ili se fotografirati s njima, pokloni neće izostati - do kraja ovoga tjedna sva vrtićka djeca starija od 3 godine, kao i svi učenici prvog razreda labinskih škola, darove će dobiti u svojim skupinama ili razredima. U tijeku je nagradni adventski foto natječaj koji će zbog znatnog interesa nekoliko dana biti i produžen, dok nas u idućem tjednu očekuje održavanje tradicionalne humanitarne lutrije, na nekoliko lokacija u centru grada.

Budimo odgovorni i za blagdane ostanimo u najužem krugu svojih bližnjih. Uživajmo u malim radostima koje nam se ipak pružaju u ovim neuobičajenim vremenima i poželimo jedni drugima bolju, ljepšu, zdraviju i bezbrižniju novu 2021. godinu!

božić u labinu otkazano covid 19 korona