Humanitarno: knjige na popustu do 80 posto

Humanitarno: knjige na popustu do 80 posto

8.6.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN -"Kuna po kuna za Dječju bolnicu Goljak", naziv je humanitarne rasprodaje knjiga u organizaciji nakladničke kuće Miš iz Zagreba koja se do subote odvija na Trgu labinskih rudara. Kuna od svake prodane knjige, koje se nude po vrlo pristupačnim cijenama, odlazi u korist specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu, a koja skrbi za pacijente iz cijele Hrvatske.

- Prvi dan je prodaja išla jako dobro. Iz iskustva očekujem da će petak i subota biti najbolji dani. Interesa ima, građani su dobro informirani, kazao nam je prodavač Siniša Vrančić.

Labinjani podjednako kupuju sve vrste knjiga, slikovnice, kuharice, priručnike, beletristike, stripove, enigmatike, ali i stručnu literaturu. Nude se izdanja trideset izdavača. Popusti su veliki, od 20 do 80 posto, pa se primjerice za nekoliko kovanica na dlanu može kupiti roman. Akcija je pokazala da interes za knjigu u gradu postoji, ali je problem, kao i u svemu drugome, njena nerealna cijena u odnosu na prosječne prihode. Rasprodaja traje još u subotu (danas).  R. S

hamanost knjige dječja bolnica goljak donacija