Humanitarna utakmica za Deana Nišandžića

Humanitarna utakmica za Deana Nišandžića

12.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U utorak, 12. kolovoza u 18,oo sati, na stadionu u Nedešćini odigrati će se zanimljiv kontrolni nogometni susret između domaćeg Jedinstvo Omladinca i Raše 1938. iz Raše. Momčadi Jedinstvo Omladinca biti će ovo peti kontrolni susret za nadolazeću sezonu Četvrte hrvatske nogometne lige Zapad u kojoj slove kao apsolutni favoriti za prvo mjesto. U četiri dosadašnja, samo su u prvom, protiv Medulina 1921. slavili sa 2:1 i to u Nedešćini, dok su u sva tri zadnja susreta bili nadigrani te više nego zasluženo poraženi.

 

 

NEDEŠĆANI NA POPRAVNOM

Samo ih je sportska sreća i neefiksnost gostujućih napadača spasila uvjerljivijeg poraza protiv labinskog Rudara u Nedešćini, što se nije desilo u naredna dva susreta, u Pazinu i Poreču. Tamo su „stradali“ oba puta, sa identičnih 1:3, uz veliki broj propuštenih prigoda od strane domaćih napadaća. Zbog svega toga susret s Rašom 1938. im je svojevrsna prigoda za popravni. Ne pobjede li u utorak, još važnije uz poboljšanje u svojoj igri, Nedešćani se moraju dobro zamisliti nad svojim ovosezonskim trećeligaškim ambicijama, a u slučaju nepovoljnog raspleta opasno će se zaljuljati i „stolica“ trenera im Lorisa Černjula.

 

 

RAŠANI RASTEREĆENI

Za razliku od domaćina, Rašani u Nedešćinu stižu potpuno rasterećeni jer se nalaze još u ranoj fazi priprema. Do početka Prve županijske nogometne lige Istra u kojoj i oni aspiriraju na sami vrh prvenstvene ljestvice i plasman u Četvrtu hrvatsku nogometnu ligu Zapad, preostalo je još preko mjesec dana. No, sasvim sigurno sportskog im motiva neće nedostajati, kao niti svim ostalim klubovima, barem kad su u pitanju lokalni derbiji na Labinštini o čemu najbolje govori njihova subotnja pobjeda u Koromačnu nad Cementom od 3:0, na čijim „krilima“ stižu i u Nedešćinu, u nakani da skinu „skalp“ i super-favoriziranim domaćinima. Nakon uvodne pobjede u Viškovićima, kojoj je nazočila značajna skupina „Marginalaca“, ne treba uopće dvojiti da će Raški nogometaši u utorak imati brojčano još veću podršku s nedešćanskih tribina.

 

KOMPLETAN PRIHOD OD ULAZNICA ZA DEANA NIŠANDŽIĆA

Ipak ovaj će susret ispred sportskog imati, u ovome trenutku svakako puno važniji predznak, onaj humanitarni. Domaćin sav prihod sa ove utakmice kani namijeniti za svog, nedavno u prometnoj nesreći teško stradalog mladog nogometaša, Deana Nišandžića. Fiksne cijene ulaznice neće biti a organizatori ostavljaj mogućnost da gledatelji na ulazu plate iznos prema vlastitoj procjeni i mogućnostima.

 LabinSport

NIŠANDŽIĆ VAN ŽIVOTNE OPASNOTI

Osamnaestogodišnji Dean Nišandžić, trenutno je medicinski zbrinut u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica, probudio se iz kome i nalazi se van životne opasnosti. Za sad su mu se povratila osjetila i pokreti u gornjim ekstremitetima a za nadati se da će se to vrlo brzo desiti i u donjim, kamo je za sada nepokretan.

Dean Nišanđžić humanitarna utakmica nogomet