HSU suspendirao Korvu zbog podrške Jakovčiću

HSU suspendirao Korvu zbog podrške Jakovčiću

16.6.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Zbog povrede statuta Hrvatske stranke umirovljenika i nanesene joj političke štete središnjica stranke je 2.lipnja suspendirala predsjednika labinskog gradskog odbora Klaudija Korvu sa svih stranačkih dužnosti. Vijest o tome u javnost je procurila tek danas, a Korva nije bio raspoložen za komentare - u telefonskom razgovoru rekao nam je samo da je odluka donijeta na prijedlog predsjednika županijskog odbora Zdenka Pliška te da će uskoro o tome sazvati konferenciju za novinare.

- Ja samo pokrenuo inicijativu o stegovnim mjerama jer je Korva svojevoljno i samovoljno donosio odluke mimo stava županijskog odbora i središnjice stranke kršeći tako njen statut i čineći štetu joj štetu u Istri i cjelini, objasnio nam je Pliško, također telefonski.

Na pitanje je li razlog za suspenziju to što je javno podržao Ivana Jakovčića za župana u drugom izbornom krugu dok je stranka imala neutralan stav, Pliško je odgovorio da se ne radi samo o tome nego da je podržavajući IDS-ovog kandidata bivši predsjednik labinskih umirovljenika posredno podržavao i one kandidate te stranke koji su se u drugom krugu natjecali s HSU-ovim kandidatima po općinama i gradovima. (R. S.)

korva politika hsu izbori izbori2009 povreda statuta ids