HSP - umjesto u pelješki most investirati u Bršicu

HSP - umjesto u pelješki most investirati u Bršicu

19.11.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

VOZILIĆI -Nositelj liste Hrvatske stranke prava u 8. izbornoj jedinici dr. Ivan Kirin predstavio je prekjučer članovima i simpatizerima stranke njen izborni program.

- Ne vidim razliku između HDZ-a i SDP-a, a govori se i o njihovoj koaliciji nakon izbora. Ako do toga i ne dođe, HSLS, HSS HSU i HNS odnijet će svoje glasove ili jednima ili drugima. U svakom slučaju, birači će biti prevareni. To mogu spriječiti ako svoj glas dadnu HSP-u koji vodi konzistentnu politiku, nema obveza prema lobistima iz inozemstva i potpuno je slobodan, poručio je sa skupa ovaj poznati riječki kirurg.
- Hrvatska ima gospodarstvo koje se temelji na uvozu i zaduživanju umjesto na stvaranju nove vrijednosti, što se najbolje vidi na primjeru uvoza hrane, dok naši resursi stoje neiskorišteni, istaknuo je i dodao da je HSP za ujednačeni razvoj svih županija i smanjenje nezaposlenosti putem poticanja poduzetništva i poduzetničke klime. Turizam pak žele razvijati putem malih obiteljskih hotela umjesto velikih objekata koji nagrđuju okoliš.
- Nisam protiv izgradnje mosta za Pelješac, ali to u ovom trenutku nije investicija od nacionalnog interesa. Umjesto toga treba ulagati u riječki prometni pravac: u izgradnju autoceste punog profila i nizinske željezničke pruge prema Zagrebu te osuvremenjivanje riječke luke s pomoćnim lukama Bršica i Bakar. Isto tako, potrebno je ulagati u luku Ploče jer inače autocesta Dalmatina neće postati isplativa, rekao je Kirin.
Neproglašavanjem pomorskog gospodarskog pojasa, koji je njegova stranka predlagala umjesto još uvijek neaktiviranog ZERP-a, Hrvatska godišnje gubi 350 milijuna eura. Osvrnuo se i na tvornicu kamene vune Rockwool kazavši da je bilo nerazumno izgraditi je usred plodnog polja iznad rezervoara pitke vode te da »političkoj opciji koja ga je donijela ne treba dati glas«.
Pravosuđe pravaši žele reformirati kroz četiri programa: »Riješeni spis« – rješavanje neriješenih sudskih predmeta, »Čiste ruke« – sankcioniranje nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji, »Pravna država na djelu« – sprječavanje i sankcioniranje korupcije te »Sustav u funkciji građana« – uspostava učinkovitog pravnog i pravosudnog sustava. U socijalnom programu naglašavaju spremnost da svakom novorođenčetu isplate 10 tisuća kuna, svakom osnovnoškolcu poklone računalo, srednjoškolcima besplatno polaganje vozačkog ispita te da najbolji studenti besplatno dobivaju prijenosno računalo.


 

HSP izbori tribine kampanja bršica Rockwool Ivica Kirin