Holy: Plomin C mogao bi HEP gurnuti u bankrot

Holy: Plomin C mogao bi HEP gurnuti u bankrot

28.10.2015. // SEEbiz.eu // Objavljeno u kategoriji Politika

"Sa privatnim partnerom, konzorcijem Marubeni se pregovara o cijeni od 70 do 120 eura po megavatu, što je daleko iznad tržišne cijene, koja je od 40 do 45 eura. Ako se taj projekt realizira, možemo očekivati bankrot HEP-a", kazala je Holy.

ORaH se ne protivi velikim termoelektranama na plin, jer su kompatibilne sa obnovljivim izvorima energije - one su vršne i gase se ako nedostaje energije iz obnovljivih izvora, a isto je sa hidroelektranama, za čiju izgradnju regulatorni okvir - ne valja. Dijelom je to zbog nesposobnosti, a zaslužna je i loša korumpirana javna uprava, koja pogoduje lobijima, kaže Holy za N1 televiziju.

Kada se govori o obnovljivim izvorima energije, "imamo dosta jaki vjetroenergetski lobi, dok se druge vrste izvora dosta stopiraju". Drago joj je što se Hrvatska prebacuje sa feed in tarifa, jer to će pomoći da se "smanji ulazak mafije u ovo područje".

"U gospodarenju otpadom zelena mafija postoji ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu. To je prilično lukrativan posao, a kad to imate, onda vam se ubacuju zločinački elementi", dodaje, objašnjavajući kako je smijenjena s funkcije kad je zakon o gospodarenju otpadom "na kojem smo vrijedno radili", ušao u proceduru.

Ona se zalaže da se posebne kategorije otpada rješavaju putem tzv. recovery organizacija, što je bolje od Fonda za zaštitu okoliša, te da se ukinu koncesije i uvedu dozvole pa da burze otpada reguliraju sustav.

 

Izvor: Seebiz.eu

 

 

 

 

demagogija hep te plomin plomin mirela holy izbori izbori 2015 parlamentarni izbori gospodarstvo