Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Hoće li Općine Pićan podržati skupnu tužbu građana?

Hoće li Općine Pićan podržati skupnu tužbu građana?

15.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan, između ostalog bilo je riječi o tvornici kamene vune Rockwool. Vijećnik Virđilio Karlić, koji je ujedno i predsjednik općinskog Odbora za Rockwool iznio je stav Odbora koji predlaže da Općina financira kolektivne tužbe građana u visini 15 tisuća kuna u što ulazi podnošenje tužbenog zahtjeva i naknada za dva ročišta.

Predstavnici Udruge „Naša Zemlja“, koji su također prisustvovali sjednici, istaknuli su kako imaju potpise 250 građana koji žele kolektivnu tužbu.

 

Odvjetnička tvrtka Zeljko-Vuković voljna je zastupati građane u pravnom postupku protiv tvrtke Rockwool.

 

Optužnica bi se podigla na temelju smanjenja kvalitete života i smanjene cijene imovine. Tužbu podnose građani kao susjedi tvornice skupnom tužbom kojom će tražiti uklanjanje uzroka smetnji normalnom životu koji nastaju kao posljedica tehnološkog procesa proizvodnje kamene vune.

 

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Antun Bažon upozorio je na ozbiljnost tužbe te postavio pitanje snošenja troškova ukoliko se spor izgubi. Vijećnice „Akcije mladih“, Božena Sučić i Doris Floričić načelnika Općine Pićan, Ivana Frankovića prozivaju što 8 mjeseci nakon donošenja Odluke o izboru odvjetničkog tima, općina ne zna tko će ih zastupati. Franković se obvezao da će ovoga tjedna održati sastanak i donijeti odluku o formiranju odvjetničkog tima.

 

rockwool tužba tužba protiv rockwoola božena sušić doris floričić akcija mladih udruga naša zemlja naša zemlja odvjetnički ured zeljko vuković