Hoće li napokon pasti maske onih koji su protiv Rockwoola?

Hoće li napokon pasti maske onih koji su protiv Rockwoola?

24.1.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Politika

Da ćemo na novim izborima dobiti rješenje nekih starih problema obećaju nove kandidature u općinama opterećenim većim problemima. Takav je slučaj i Općine Kršan poznate po mnoštvu unutarnjih previranja i sukoba koji su posljednje vrijeme pojačani zbog tvornice Rockwool koja se nalazi na području susjedne Općine Pićan ali čije zagađenje očito ne poznaje granice.

Klaudijo Lazarić poznat je javnosti po zauzimanju za očuvanje prirodnog okruženja još u doba izgradnje TE Plomin 2, a u novije vrijeme po istupima protiv tvornice Rockwool. Zbog izuzetno neobične situacije u Općini gdje Lazarić kao oporba ne može doći do audio zapisa sa posljednje sjednice Vijeća jer bi to prema riječima načelnika Josipa Kontuša (IDS) i predsjednika Vijeća Nikole Vuksana, ako sazna javnost naštetilo ugledu Općine, Lazarić se odlučio izboriti za bolje stanje. Na sljedećim će se izborima kandidirati za načelnika, nastupiti će sam, a biti će i nositelj nezavisne liste, dok je svoje članstvo u HSLS-u zamrznuo zbog kako kaže neslaganja s njihovom pasivnošću po pitanju Rockwoola.

Lazarića čudi i bajkoviti proračun Općine Kršan od gotovo 34 milijuna kuna, kojega je podržala i lista Valdija Runka, čime je najavljeno političko trgovanje i slaganje nekih novih koalicija, smatra Lazarić.  S detaljima programa izaći će ubrzo, ali neki  elementi sadržani su već u  amandmanima za proračun za 2009. godinu, a tiče se povećanja rente za oko 10 puta, prihode od takse na kuće za odmor  većinom u vlasništvu stranaca, a kako se moglo iščitati iz njegove izjave, ni tobožnji protivnici Rockwoola neće se više skrivati iza maski. "Predsjednik vijeća Nikola Vuksan sa Nezavisne liste bio je dosta suzdržan u raspravi oko tvornice kamene vune Rockwool", istaknuo je Lazarić dodajući kako se ovaj sigurno boji otkriti svoje pravo lice, pogotovo ukoliko se objavi audio zapis sjednice vijeća. Ostaje nam dakle nadati se da će nova događanja riješiti stare probleme, pogotovo vezane za tvornicu Rockwool što bi zasigurno mještani pozdravili s oduševljenjem. (D.F.)

klaudijo lazarić rockwool politika nikola vuksan valdi runko lokalni izbori