HDZ Labinštine: Trebamo Hebranga

HDZ Labinštine: Trebamo Hebranga

21.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Trebamo moralnu vertikalu, a ne horizontalu društva; trebamo Andriju Hebranga!, poruka je odaslana s nedjeljne konferencije za novinare HZD-a Labinštine kojoj je prisustvovao i predsjednik županijskog odbora stranke Marino Roce. HDZ-ovci su razjasnili da je ta stranka - jer, kako rekoše, novinski napisi mogu sugerirati drukčije - istaknula samo jednog kandidata za predsjednika.

"Zar je potrebno naglašavati da je Milan Bandić osnivač SDP-a? Kampanja Nadana Vidoševića kampanja je financijskih moćnika, koji žele politički utjecaj, što je vidljivo po golemom budžetu. Hebrang jedini može govoriti o moralnosti budući da nije bio umiješan u korupciju i kriminal. On će vratiti dostojanstvo Domovinskom ratu i biti predsjednikom europske i ponosne Hrvatske", kazao je Nenad Boršić, predsjednik labinskog odbora stranke.

Roce je u prilog Hebrangove moralnosti naveo činjenicu da se ovaj svojedobno, vidjevši da "ne može raščistiti neke stvari u Ministarstvu obrane", odrekao ministarskog položaja i članstva u predsjedništvu stranke ne tražeći povratak u Sabor.

"Tada još nije bilo sazrelo vrijeme za rješavanje tih, danas očitih, problema. Žalosno je da se sada Miroslav Tuđman spominje kao opcija naše stranke. On nikad nije bio član HDZ-a, niti je pomagao ocu, pokojnom Franji, stvarati tu stranku, već je radio drugu, lijeve orijentacije, s Antunom Vujićem i Željkom Antunović", kazao je Roce. Dodao je da bi pobjeda Milana Bandića bila sramota za Hrvatsku.

Zamoljen za komentar izjave Damira Kajina, jedinog istarskog predsjedničkog kandidata, o tome da će izgledni Hebrangov izborni krah i politički povratak bivšeg premijera Ive Sanadera natjerati predsjednicu Vlade na raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, ne bi li spriječila stranačko rovarenje, Roce je odgovorio:

"Kajin o prijevremenim izborima priča već 20 godina. On mi je vrlo simpatičan čovjek, ali je na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Kuka da ga se ne prati financijski, a samo jumbo plakati po cijeloj Hrvatskoj koštaju ga oko 600 tisuća kuna. Bolje da počne razmišljati kako će opravdati razliku u troškovima, budući da mu je IDS obećao 300 tisuća kuna". (I. RADIĆ)

 

hdz politika miroslav tuđman izbori predsjednički izbori marino roce nenad boršić