HDZ Grada Labina i okolnih općina jučer na Dubrovi predstavio kandidate

HDZ Grada Labina i okolnih općina jučer na Dubrovi predstavio kandidate

7.5.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Jučer u večernjim satima na Dubrovi Hrvatska Demokratska Zajednica predstavila je  kandidacijske liste i nositelje listi Grada Labina te Općine Raša, Pićan, Kršan i Gračišće. Kandidat za gradonačelnika Grada Labina, Nenad Boršić kazao je kako su krenuli snažno te kadrovski pokrivaju sva polja društvenog djelovanja. Nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Labina, Silvano Vlačić izdvojio je kako će se ovim izborima promijeniti slika Labina. Nadalje ističe da je na prošlim lokalnim izborima IDS izgubio vlast što je pokazatelj da se mijenja način odabira lokalne vlasti. Ponovio je važnost i značaj oporbe nakon lokalnih izbora.

U slučaju da vladajuća garnitura ima većinu u vijeću desila bi se prema riječima Vlačića vladavina feudalnog tipa. Naglašava da je upravo iz toga razloga svaki glas izuzetno bitan za formiranje oporbe.

Ilija Mucić, kandidat za načelnika Općine Raša kazao je kako je općina spremna na promjene te građani trebaju izabrati bolju budućnost.

Neven Lukež, kandidat za načelnika Općine Pićan ističe kako je Pićan kulturna riznica koju treba valorizirati.

Prema riječima Lukeža Pićan je trenutno poznat samo po ekološkim aferama. Iris Aničić Kandidatkinja za načelnicu Općine Gračišće za cilj ima osvijestiti lokalno stanovništvo te oduprijeti se bahatosti. Gosti večeri bili su Lino Červar, predsjednik istarskoga HDZ-a, Marino Roce, glavni tajnik istarskog HDZ-a te članice zajednice žena «Katarina Zrinska».

politika hdz izbori2009 neven lukež ilija mucić marino roce silvano vlačić