Hanka Vehabović najbolja kuharica

Hanka Vehabović najbolja kuharica

26.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN -Vijeće bošnjačke nacionalne manjine organiziralo je u subotu u Klubu Bošnjaka »Gastro-fest Labin 2008«, prezentaciju bošnjačke kuhinje. Kuharice su svoju vještinu odmjerile u pripremanju kuhanih jela, bureka, pita i slastica. Žiri pod predsjedanjem Saliha Agića ukupnom je pobjednicom proglasio Hanku Vehabović, druga je Sada Mujiđić, a treća Mirsada Didić.

Mujiđić je bila najbolja u spremanju kuhanih jela, Didić se plasirala iza nje, a Vehabović je pripalo treće mjesto. Didić je imala najbolje slastice, druga u toj kategoriji bila je Sanela Osmić, a Vehabović ponovno treća. Najbolji burek ispekla je Mina Bajramović, drugo mjesto zauzela je Osmić, a treće Kadira Selimović. U kategoriji pite pobijedila je Bahra Begić, a slijede Bahira Slomić i Vehabović.
Priredbu je u ime domaćina otvorio predsjednik Mehmed Džekić, a pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Tulio Demetlika, načelnik Općine Raša Josip Knapić, predsjednik gradskog Odbora za nacionalne manjine Ivan Stanić te kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru Sulejman Tabaković. Publicist Amir Adžikić predstavio je ovom prigodom svoju knjigu o Bošnjacima u Hrvatskoj.
U glazbenom dijelu priredbe nastupili su KUD Bosna iz Pule i Remix Band iz Prijedora, a program su vodili Amir Bojkić Mrga i Ramiza Ikanović.

R. S.

Ramiza Ikanović bosanska kuhinja natjecanje kulinarstvo tradicija KUD Bosna Demetlika Hanka Vehabović