Hana Marmarac izlaže na staroagradskim ulicama Labina

Hana Marmarac izlaže na staroagradskim ulicama Labina

27.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Kultura

Kako je u poslijepodnevnim satima u starom Labinu zatvoreno gotovo sve, uključujući i muzej koji radi samo tri sata prijepodne, a Memorijalna zbirka Matija Vlačića ni toliko, dobro je kada se na njegovim ulicama i trgovima zbiva bilo što što bi privuklo pažnu dosta rijetkih šetača.

Trenutačno je glavna zvijezda staroagradskih ulica Hana Marmarac, samouka slikarica iz Labina, koja svakog poslijepodneva, ne pada li kiša, postavi svoje radove na najljepšem ovdašnjem trgu, kojega uokviruje gradsko kazalište i nekadašnja podeštatova palača. Ne smeta joj što se turisti baš odveć ne zauistavljaju kraj njenih radova, već je najavažnije, kako kaže da je među ljudima u gradu koji joj je prirasao srcu.

Zbog toga se nedavno doselila iz Podlabina u drevni grad, što je sasvim suprotan pravac od mnogih njegovih stanovnika, koji ga stalno napuštaju zbog naporna života unutar njegovih zidina.Od nje doaznajemo da je suglasnost od Grada za postavljanje svijih slika dobila sve do kraja sezone, pa s pravom očekuje da do onda biti i onih kojima će njeno stvaralaštvo na platnu zapeti za oko. (MM)

Hana Marmarac umjetnost Labin umjetnica slika izložba