Gužve zbog početka feragosta

Gužve zbog početka feragosta

2.8.2008. // Jutarnji list // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Gužve na autocestama, kako prema moru tako i prema unutrašnjosti, počele su se stvarati još danas prijepodne, a trebale bi kulminirati ovaj vikend. Kako kažu u HAK-u, kolone i zastoji očekuju se zbog produljenog vikenda te većeg broja stranih turista, posebno Slovenaca i Talijana kojima je počeo feragosto tj. kolektivni godišnji odmor.

Oko 15 sati gužve su bile i na cestama prema unutrašnjosti te je kod tunela Sveti Rok stvorena kolona od šest kilometara, dok je pak kod tunela Mala Kapela promet tekao bez zastoja.

Kolone na magistrali
- Gužve su se počele stvarati još u ranim jutarnjim satima prema moru, dok su prema unutrašnjosti počele nešto kasnije, oko devet sati.

Gužve najviše ima duž Jadranske magistrale, na riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu te na prilaznim cestama za turistička mjesta - rekao je danas poslijepodne Irvin Filipović iz Hrvatskog autokluba te dodao kako se novi val pojačavanja gužve do kasnih noćnih sati očekuje ponovno, poslije radnog vremena, kada će se domaći turisti pridružiti onim stranima.

Obilazak starim cestama
Ravnajući se prema prošlom vikendu, sutra će se promet najvjerojatnije regulirati jednosmjernim puštanjem u promet tunela Sv. Rok i Mala Kapela prema jugu, dok se slično očekuje i za nedjelju.

- Prema unutrašnjosti će se onda morati ići starim cestama, kako je bilo i prošli vikend, no onda se očekuju gužve na obilaznicama tunela i kod čvora Brinje - rekao je Irvin Filipović iz HAK-a.

function printPage(url) { window.open(url, "Preview",''height=450,width=517,location=no,scrollbars=yes,menubars=no,toolbars=no,resizable=no''); } function sendLink(url, title, link) { url += "?title=" + escape(title) + "&url=" + escape(link); window.open(url, "SendLink",''height=450,width=450,location=no,scrollbars=no,menubars=no,toolbars=no,resizable=no''); }

promet HAK sezona gužve